divendres, 29 de juny del 2007

Festa de St. Joan, el desenllàs


Què vos he de dir de la festa que el nostre rector organitzar per a tot el poble en honor a St. Joan?......pos que els guanyadors del bingo sempre són els mateixos!!!! je,je,je....
La jornada va comença amb jocs per als més menuts i una xocolatada que al final va quedar aplaçada per al resopar. A continuació es va dur a terme la missa i la processor del Sant pels carrer del poble amb tota la comitiva: rector, convidats i autoritats locals. Cal destacar la presència del nostre ex-rector Mn. Blach, el qual havia sigut convidat aquesta cel.lebració degut a que ens feia ofrena del seu primer calze (ja déu estar una mica gastat, oi?....ara falta saber si Mn. Victor l'utilitzarà igualment...).
Un cop es va acabar la processor i corresponent entrega de flors i fruits al sant, esva continuar amb la montada de taules i el consegüent repartiment de les safates del sopar. Cal dir que el catering va estar molt be i que la qualitat dels plats era del nivell dels menjars del Bar La Plaça (i això ja es dir!). El nombre de començals estava sobre els 300, encara que no se exactament la quantitat final.
Un cop havent sopat, va arribar l'hora de la veritat. Les "bingueres" (Chus i Rosa) es van ficar en la seva posició de batalla. Rosa va començar a moure la manivel.la amb una bona gràcia i anava cantant amb veu baixa els números a Chus que els anava dient pel micro amb una bona tonalitat.
Es van dur a terme 3 vingos, dels quals, la nostra colla va cantar un bingo (El Sr. Josep lo Livio)i una línia (jo mateix), amb les corresponent premis: pel bingo, una caixa de ferramentes i una caixa de llagostins; i per la línea, una sombrilla com la que veiem a la foto de la ma de la vinguera.
I per acabar, sobre les 23 hores es va dur a terme el ball amb el duo que normalment acostumbra a amenitzar el casal de jubilats els dissabtes. I ja sobre les 24 hores aprox. es va donar per concluït l'acte i tothom cap a casa que ja erem al dilluns.
Fotos: Gerard March.