dijous, 19 de juliol del 2007

Enquesta Festes Majors

Suposo que ja heu vist que a dia d'avui s'ha acabat el temps per poder participar a l'enquesta que havia proposat al bloc. Es tractava de dir si us semblaven be les festes tal com estan montades avui dia, si sobraven dies o si sobraven dies de bous i si afegirieu alguna cosa...
Doncs després d'una setmana en pantalla, hi han participat 15 persones (contant-me a mi que també hi he participat) i ha hagut un empat tècnic de 5 vots entre els que creuen que hi ha massa dies i els que creuen que hi afegirien alguna cosa.
Per altra banda, segons l'actual comissió de festes, aquest és el seu últim any, per lo que si s'han de fer modificacions al programa de festes, aquestes les hauran de dur a terme els nous membres de la nova comisió (si hi ha, esperem que si, pel bé de les festes i les tradicions del nostre poble).
Justament avui al migdia, quan he anat a fer el bombonet amb gel de rigor de cada dia a la tasca, he tingut l'oportunitat de fer la xerradeta amb el bon amic Paco i el tema que hem tractat ha sigut justament si hi ha massa dies de festa o no. Al cabo d'un rato, i jo ja havia de marxar a treballar, hem arribat a la conclusió de que hi ha molts dies, però que la gent tampoc hi dona importància i si s'ha de fer festa, es fa i punt (ja que el que va a festes, fa festa). I a la vegada, és una setmana que es veu molta gent pel poble i els bars i altres establiments públics estan plens de gent, i això també beneficia a l'economia del poble. O sigue, que dona més vida al poble. I sinó mireu els carrers del poble a les mateixes hores durant els dies del més d'agost...
Be, què en penseu?

4 comentaris:

Jordi ha dit...

Si Manel, és festa i la gent en sol tenir del treball, però al haver-hi tants dies te les prens d'una manera diferents a abans quan només hi havien 5 dies o així. Ara si no vas una nit al ball no passa res pq n'hi ha 8. Lo mateix en los bous... Abans intentaves anar a tot pq duraven poc. Ara al final, se poden arribar a fer pesades i tot

Anònim ha dit...

Pos si Jordi, també tens raó. Les festes són uns dies d'esbarjo i de festa continuada. Tenen d'igual manera pros i contres fer 5 dies o 8. En 5 les pots viure més intensament, però també tens l'inconvenient que has de fer obligat festa a la feina (i no em refreixo a algú com tu que en fa tot l'estiu...i part de l'hivern...je,je); per altra banda, en 8 les vius més tranquil.lament, com tu dius, i et pots pendre el luxe de falta algun dia, però igualment les hauràs disfrutat. Ara és sospesar el que interessa a cadascú.
Bon començament de festes i ojo el fetge!

Clara Àlvarez ha dit...

La qüestió dels dies pot ser un handicap, però crec que el que "cansa" és el veure que per omplir els dies de festa només es fan bous i ball. No dic que no hi hagin de ser-hi: a mi m'agrada anar als bous (per l'ambient, per estar amb la gent, pels berenars-sopars "indecents" per a tot règim...) i al ball també. Però crec que no hi ha actes alternatius per a aquells als que no els agraden els bous, o no els agraden tants de dies de bous. Els actes del jovent (xiquets i més grandets) els fan gairebé tots al matí... Pot ser a la tarda (hi ha un dia que fan alguna cosa) també seria bo que hi hagués alguna cosa a part dels bous: concurs de dibuix, classes de fer "pastissets"... no sé. S'hi hauria de pensar una mica.

Anònim ha dit...

Això és un tema a part Clara. Està clar que l'actor principal de la festa de Campredó són els bous i el ball. Tingues en compte que no veuràs a cap poble de les comarques ebrenques tanta gent al ball com a Campredó. El problema, crec jo, està en la comissió. I que conste que no critico a ningú, que jo he sigut de la comissió de festes uns anys i se lo que és treballar per a que els demés puguen disfrutar de la festa. Però crec que s'hauria d'organitzar de tal forma que la comissió fos un vincle d'unió entre les associacions del poble i la gent. Només cal pensar que si cada associació del poble fes un acte relacionat amb la seva activitat s'ompliria el programa i no exactament de bous.
I sinó, pensa-ho:
U.E. Campredó: partit de futbol.
Soc. Caçadors: tirada plat o el paint-ball com enguany (però que no ho ha la societat, que conste).
Assoc. del jovent: activitats varies petits i no tan petits.
Penya taurina: actes taurins.
Etc., etc.....
Crec que això hauria de ser una nova tasca a desenvolupar i moure des de l'alcaldia...