dijous, 4 d’octubre del 2007

Constitució del Consell Assessor

La nit d'ahir dimecres, i a les 22:30 hores, es va convocar als representants de les forces polítiques i de les entitats locals que formaran part del Consell Assessor a Campredó, per a la seva constitució oficial.
Tal i com vaig comentar en la notícia passada, la que feia referència al nomenament dels representants de dues associacions locals, el Consell Assessor de l'alcaldia a Campredó està constituït per 9 membres (+ 2 membres de Tortosa: un serà el President del consell, en este cas l'Ilm. alcalde de Tortosa Ferran Bel, i l'altre farà de Vice-president, el Regidor i president de la E.M.D. de Jesus, el Sr. Pere Panisello).
En primer lloc, cal dir que el representant del PSC no es va presentar, el representant d'ERC va justificar la seva apsència trobant-se de viatge, i les forces polítiques del PP i ICV encara no tenen representant asignat ja que no troben a ningú al poble (els representants han d'estar empadronats a Campredó).
El President del consell va donar per constituït el Consell Assessor, quedant de la següent manera:
President
Sr. Ferran Bel
Vice-president
Sr. Pere Panisello
Vocals
Sr. Joan Sanahuja (alcalde pedani)
Sr. Paco Aragonés (representant de CIU)
Sr. Rafel Lluís (representant de PSC)
Sr. Josep Esquerré (representant d'ERC)
Representants associacions locals
Sra. Noemí Caballé (Penya Taurina "la Tradició")
Sr. J. Manel Sanahuja (Societat Caçadors de Campredó)

Per altra banda, es van comentar amb el Sr. alcalde, Ferran Bel, les principals problemàtiques que tenim avui dia al nostre poble. I com no, va sorgir el tema de l'autovia. L'alcalde pedani li va fer una introducció de com havia quedat el tema després de la reunió mantinguda minuts abans amb els representants de les associacions del poble i demés ciutadans que hi van assistir. Li va comentar que s'havia quedat amb que avui dijous els membres de l'associació "Campredó Jove" anirien a les dependències municipal per quedar amb el secretari per fer un trípic per recollir signatures per tot el poble en contra del traçat proposat pel Ministeri de Foment de la nova variant interior de la N-340, amb el lema: "Entre Campredó i Font de Quinto, ni parlar-ne!". La idea és recollir les màximes signatures possibles fins a finals de setmana per a que el dilluns que ve presentar-les a l'ajuntament de Tortosa com a prova de rebuig del poble de Campredó a aquest traçat.
Per la seva part, l'alcalde de Tortosa va fer la proposta acertada de buscar un concens entre els membres de l'ajuntament i també, i molt important, entre els pobles que hi ha implicats en aquest projecte. Ja que des de Madrid és molt important que ens veiguen tots units amb una idea conjunta de nou traçat. En aquest cas, es creu que el traçat més convenient i que seria aprovat pels pobles implicats, principalment Amposta, és el que aniria una mica més a vall de l'actual proposat en el projecte del Ministeri, entre Font de Quinto i la Torra.
L'alcalde ja va augurà que la cosa no serà fàcil i per això cal anar a Madrid tots junts i amb una mateixa idea.
Per la seva vanda, el PSC va presentar un altra proposta per dalt de Campredó (per la zona de Soldevila) que al meu entendre no té ni cap ni peus, ja que suposaria canviar bastant el traçat i no crec que el Ministeri estigue disposat a sufragar l'augment de la despesa que comportaria, així com la segura negativa de l'ajuntament d'Amposta a aquest traçat ja que s'allunyaria de la seva població.
Be, així està, més o menys, el tema. Ara cal no encantar-mos i arribar a un concens entre totes les poblacions interessades el més aviat possible per anar a Madrid amb una nova proposta conjunta....ja verem si el PSC està disposat......Mare de Déu, quina colla!

4 comentaris:

Clara Àlvarez ha dit...

Trobo que amb tant pocs dies no es podran recollir massa signatures...

Clara Àlvarez ha dit...

Ah, i pel que fa a que la cosa no serà fàcil... suposo que deu ser un eufemisme per dir que la cosa és pràcticament impossible. Trobo que sempre ens movem quan ja no hi ha res a fer, però vaja... "de perduts al riu" que diuen. A vore si, encara que al meu entendre una mica massa tard, podem desviar el traçat de la carretera, si més no, perquè no es vegi tan afectat el terme de Font de Quinto i Campredó.

Unknown ha dit...

Si que és cert que la cosa està molt difícil, el fet de no ser poble no hi deu ajudar massa. Depenem totalment de Tortosa!!!! A vore si se posen les piles!! Suposo que hi deu haver més pobles afectats, no?? Hem d'anar tots els "pobles" a una, pero ia!!!

Lo Barber ha dit...

Hola nemo, en aquest cas, ja et dic jo que no depèn de ser o no ser poble, sinó de un concens entre tots els pobles afectats. Ja que si natros proposem un traçat alternatiu (només natros) i els altres pobles afectats no els hi agrada, doncs a Madrid no ens faran gens de cas. I quan dic gens, es que ja ni se'l mirarien. Ara be, si veuen que juntament tots els pobles enviem a Madrid un traçat alternatiu concensuat per tothom, pos la cosa pot canviar...esperem...