diumenge, 16 de desembre del 2007

El dia del CAMPREBLOC


Ja està aquí, avui és el dia que es durà a terme el 1r. Camprebloc. I gràcies a la incansable tasca de l'Emigdi Subirats i tots els membres (i altres...) que formen l'Assossiació Cultural Soldevila.
Com ja sabeu, la meva tasca a aquest bloc és de informar a la gent del poble i de fora de lo que passa i de com passa i a qui passa d'un forma peculiar de dir-ho, la meva.
I ara vos preguntareu, on està la notícia a aquest post?...si lo del Camprebloc ja fa dies que està anunciat a este bloc i els demés que composem la Campreblocmania...
Pod volia explicar d'una forma d'anar per casa què és això del fenomen "blocaire". Es que durant tota la setmana, l'amic Gerard i família han anat penjant els cartells del Camprebloc per tot el poble, ja sigui als establiments comercials com per qualsevol part del poble. I es clar, als establiments la majoria de gent que hi acudeix és gent gran que va fer les seves compres o els que van al caferet a fer la seva partida de guinyot o butifarra. I es clar, a vore el meu nom ficat a aquell cartell la gent es pregunta: què es això del Camprebloc? I jo en seguida penso per dins: "Com explico jo ara a esta dona de 50 anys i pico què és un bloc, de què es compont, com es fa, etc." Pos faena gents fàcil.
Per això vull fer una mica de definició per aquells que comencen ara a ficar-se dins el món de les telecomunicacions i concretament d'internet.
Ja se que molta gent ja ha intentat definir què és un bloc i de que va. Vaig a vore si amb les meves pròpies paraules em puc aclarir.
Un bloc és una pàgina web (que està dins a internet) que consta d'unes entrades (o posts) i que van en orden cronològic invers (les més recents sempre es troven a la part de dalt i així anem baixant). Normalment estes entrades estan compostes per un text (ficat per l'autor del bloc), unes imatges o fins i tot vídeos i audios, i que normalment permeten als visitants que hi entren deixar comentaris. I finalment aquest bloc es realitzar mitjançanty algun programa gratuit directament des de la web. Des de la seva difusió, els blocs, s'han convertit en un dels elements constituients de la anomenada Web 2.0, caracteritzada per les aportacions dels seus usuaris o propietaris.
En quan a la tasca dels seus autors o propietaris només dir que és molt lloable ja que indirectament treballen per als demés i que es perd molt de temps en la seva confecció i realització, sempre hi quan no visques d'això.
Espero que ús hagi quedat una mica més clar el fenomen del bloc i del blocaire.
Fins la tarde, ús esperem!

2 comentaris:

emigdi ha dit...

Molt contents, que tot ha anat molt bé. Ens ha sortit una trobada molt gratificant.
salut i gràcies

Lo Barber ha dit...

Pos si, crec que la cosa ha anar força bé. Gràcies a la gent per vindre i disfrutar de l'acte.