dimarts, 11 de desembre del 2007

Petit incendi a Campredó

El passat diumenge al migdia, sobre les 14 hores, estavem al meu magatzem tota la tropa i de sobte l'amic Jaume em comenta: No és foc allò d'allà baix? I jo li contesto: pos en la fum que fa i en lo vent que fa segurament que si, truca al 112!
Anem cap allà, i sí. Una mica més cap al centre del poble, ala carrer Solicró (és el paral.lel a Avda. Don Alvaró, baixant el lligallo a l'esquerra). Jodiria que la causa més problable és la d'un cigar i que al fer el fort vent va anar a parar als matolls d'herba seca que hi ha a tota la finca del Sr. Victor Querol, ara que ja fa uns quan dies que no plou i mires a l'herba i sembla com si estessem a ple més d'agost.
Al cap de 5 minuts (i no és conya) ja havia arribat la policia local, el qual ens va dir que no havia parat en tot el matí per causes del vent: arbres caiguts, altres destrosses al mobiliari urbà, etc.
I al cap de 5 minutets més (és que ells venen de Ferreries) ja havia arribat el camió dels bombers, el qual va crear força espectació entre els més petits que es trobeven allí.
Cal dir que per sort la nostra actuació va ser "crucial", ja que abans d'arribar els bombers ja haviem controlat el foc per mitjà de povals i aigua que hi tenia José "el planer" a una barrica.
Per altra vanda, el policia local ja va dir que pendria nota del solar i donaria part als superiors ja que no hi pot haver una finca a una zona urbana en tal mal estat. Que s'hauria de llimpiar la finca de l'herbaçal que hi ha.
En tot cas, tot va passar en un ensurt i al cap de 10 minuts els bombers havien apagat el foc per complet.
Foto: Manola Forés.