dimecres, 9 de gener del 2008

L'ajuntament busca aigua al polígon Catalunya Sud

L'Ajuntament de Tortosa, a través de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP), ha iniciat aquesta setmana les obres de sondeig per construir uns pous al polígon industrial Catalunya Sud.
Si vos fixeu bé, quan veniu per l'autovia en direcció a Campredó, a l'alçada de l'entrada del polígon Catalunya Sud, hi veureu un camió perforador per fer pous en plena faena mirant de trobar aigua.
L'objectiu és pal.liar la mancança d'aigua que té el trasvàs actual, procedent del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Les empreses ja reben aigua del CAT, encara que la concessió atorgada és insuficient per atendre les futures demandes de noves indústries. La duració de l'obra dependrà de la qualitat del subsòl. Després, segons els resultats obtinguts, l'Ajuntament plantejarà la transformació del sondeig en captació, i per tant redactarà un projecte d'equipament elèctric de la captació i conducció fins al dipòsit actual, que abasteix la part del polígon que pertany a Tortosa. Amb el sondeig també s'espera obtenir dades suficients del subsòl per planificar l'abastament integral de tota la zona.