dimarts, 30 de setembre del 2008

Últim dia de batuda al porc senglar

Aquest passat diumenge, dia 28, la Societat de Caçadors de Campredó va organitzar la última batuda al porc senglar fins al més de gener, si ho veu convenient.
Les batudes al porc senglar venen regulades per la normativa de caça del Dept. de Medi Ambient la qual dicta les espècies cinegètiques que es poden caçar i els seus períodes hàbils. Com que la població d'aquestos animals ha crescut considerablement durant els últims anys, el departament creu convenient obrir la veda un mes abans de lo previs. Així que des de el passat diumenge 7 de setembre, hem pogut caçar a aquesta espècie durant 5 dies.
Aquest diumenge, igual que amb els anteriors, ens vam trobar al Rt. Lo Coent per fer la concentració inicial i l'explicació i situació de cada caçador a l'espera per part del Sr. President. Cal destacar que en les dos últimes setmanes hem tingut ja la presència de dones a les batudes. Crec que això es un fet important per a que les demés dones vegin que no es tracta només d'un "hobby" per a homes, sinó que les dones també hi poden participar i són benvingudes.
Aquest dia ens vam centrar en la zona més alta del coto, els dos barrancs que donen a la falda de les antenes. Són els que hi ha baix les antenes de televisió (Tele 5 i A3) que hi ha a dalt de Tortosa (zona de la Creu) mirant cap a Campredó. Pos si, fins allí arriba el coto de Campredó.
La jornada va començar normal, crec que amb menys caçadors de lo costum. Fet que ens va fer estructurar millor les esperes per poder tapar tots els forats i que qualsevol animal no ens passes entremig de dos esperes i no el veiguem.
Cap a les 10 del matí ja es va sentir un tret, un sol tret. Fet que et fa pensar si ets caçador que segurament s'ha tirat a alguna rabosa. Al cap d'un minut ja parlava Xavi Lluch per l'emissora dient que "creia" que l'havia tocat. Preguntant-li en seguida la gent: "a què has tirat?", responent ell: "a un jabalí!...crec que l'he tocat, però no se si l'he matat!". Com que el tenia bastant lluny, va enviar al seu ajudant, el Sr. Guarda, a veure si estava o no. Al cap de 5-10 minutets el guarda va arribar al lloc dels fets i va cridar: "hi ha sang!". En seguida li va respondre Xavi si el veia. Ell li deia que si estava, estava amagat enmig de la malesa i que ell no s'atrevia a entrar-hi....je,je,je...
llavors vam tenir que esperar a saber si el desenllaç acabava bé fins que no hi va arribar el primer gossero amb els seus gossos, els quals van entrar a la mata i van vore que el jabalí ja portava una estoneta mort. Com no?...vaig pensar jo, a "Javierin" no se li escapa res!, a on fica l'ull fica la bala...
Era un mascle d'uns 80 kg. de pes del morro allargat.
Així que les batudes del més de setembre s'han acabat amb 8 animals batuts.
En un proper comunicat la societat de caçadors farà menció a les dates clau per aquesta temporada de caça 2008-09.