dijous, 13 de novembre del 2008

Primícia: La Torra de Campredó il·luminada

Aquesta mateixa tarde s'han començat els treballs d'enllumenat de la Torra de Campredó. Aquestos treballs han consistit en l'estudi lumínic, amb el corresponent posicionament provisionals dels focus que l'han d'enllumenar la nostra Torra.

En total seran un 4o 5 focus que des de la base de la Torra han d'enllumenar 3 de les 4 parets. Concretament les parets que donen més cap al riu. Les llums fan una lluminositat blanca, en contrapartida a les llums de color groc que il·luminen la torre de la Carroba a l'altra part del riu Ebre.
Personalment crec que no hi ha la intensitat de llum que fa la llum groga però amb la llum blanca la Torra guanya personalitat i caire més històric. Per això, per contemplar-la bé per la nit, el lloc ideal és seguint el camí de la Torra que va cap al canal i parant a l'alçada del pont.
Avui només ha sigut un dia de proves i la llum s'ha fet amb generadors. Per lo que si demà voleu veure-la enllumenada haureu d'esperar-vos uns dies mentres es fa la instal·lació definitiva dels focus.
Per altra banda, cal destacar que aquest proper dissabte sobre el migdia tindrem la presència del Molt Honorable Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, el Sr. Joan Manuel Tresserras. El qual vindrà a fer una visita programada a la nostra Torra per veure les obres de restauració que s'han realitzat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

en quan a la visita del ilustre, no el porteu pel cami de la vora del riu, perque este bon home no tornara mes, que ell ja sap que los camins son competencia del municipi, i concretament este ja fa uns quans dies que esta prou malament..., i alguns altres tambe