dimecres, 25 de febrer del 2009

Poval d'aigua gelada...i en ple hivern!

El Ministeri de Foment ha desestimat les al·legacions que va presentar l'Ajuntament de Tortosa junt a altres municipis i particulars a l'estudi informatiu de l'autovia A-7 en el tram la Jana-el Perelló, coneguda popularment com l'autovia de l'interior. Tortosa considera que el traçat de Foment parteix el poble de Campredó i deixa incomunicat els nuclis de Font de Quinto i Raval del Pom, al temps que suposa una barrera molt important per al creixement urbanístic del poble. L'Ajuntament ha estat informat verbalment que les al·legacions no han estat tingudes en compte "per qüestions mediambientals i de traçat". Tant l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, com el de Campredó, Joan Sanahuja, han lamentat la "manca de sensibilitat" del Ministeri de Foment i han reclamat l'empara del Govern de la Generalitat i el suport de tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya per mantenir el traçat alternatiu proposat per l'Ajuntament. Bel ha recordat que la Generalitat dóna suport a la proposta de Tortosa.
L'alcalde ha posat en dubte els arguments expressats pel Ministeri de Foment, a través del cap de la Demarcació de Carreteres de València, José Vicente Pedrola, amb qui es va reunir dilluns passat la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, i l'alcalde de Campredó. Segons Pedrola, al marge dels motius mediambientals i de traçat per mantenir la proposta inicial i rebutjar l'alternativa de l'Ajuntament de Tortosa, tècnics de la Generalitat han treballat sobre el terreny per validar la proposta de Foment com la millor, extrem que Ferran Bel, ha demanat al delegat del Govern a les Terres de l'Ebre que li confirmi. Així mateix, en els propers dies l'alcalde preveu reunir-se amb la subdelegada del Govern de l'Estat a Tarragona, Teresa Pallarès, i amb els diputats i senadors de la demarcació de Tarragona per demanar-los suport i que facin pressió davant del Govern de l'Estat.
"Ara és el moment de moure's. No hem d'esperar res més", ha afirmat l'alcalde de Tortosa, després de precisar que l'autovia de l'interior "és una infrastructura bàsica, que volem que es faci però complint els acords adoptats".
Per la seva banda, Sanahuja ja ha convocat el Consell Assessor de Campredó per determinar les accions que s'emprenen "com a poble".
Noticia: Ajuntament Tortosa
En aquest sentit, suposo que des de la Delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre també diran la seva. Ja que com diu la notícia, des de la Generalitat han aconsellat al Ministeri de Foment, o sigue, que la gent de les Terres de l'Ebre d'ERC també sabran alguna cosa de com ha anat aquesta decisió tan dràstica i en contra dels interessos del nostre poble. Crec que des de la Delegació de Cultura (ERC) també hauran de donar la seva opinió sobre el pas de l'autovia per damunt de les tombes antropomorfes del Rodeo (si no és que ja l'han donat a Foment...), si és confirma el traçat original que havia proposat des d'un bon principi el Ministeri de Foment.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Per la radio he sentit que los regidors Marixel i Sanahuja va anar a Valencia i sen van enterar de que Foment no fea cas a les alegacions i mantenia el proyecte inicial (PARTIR CAMPREDO PEL MIG) crec que el nostre pedaneo podria informar de primera ma si aixo es veritat als seus veins ia que per la radio no donaven massa credivilitat a aqueta informacio gracies.

Lo Barber ha dit...

I així ho farem (m'incloc com a membre del Consell Assessor) Josep. Aquesta notícia va saltar a la premsa el dimarts i el dijous ens vam reunir els membres del Consell Assessor, menys el membre del PSOE com sempre, per estudiar la situació i a veure el camí que haviem de pendre. Aquesta setmana s'enviaran panfletos a les cases i es penjaran cartells anunciant una reunió informativa el proper divendres al casal.