dijous, 2 de juliol del 2009

Comencen els preparatius per la fira

Ahir la tarde ja es va veure bastant de moviment a la plaça Mn. Cardona. Per una part, els operaris de la brigada municipal estaven penjant les teles que faran de sombra a les barraques on s'instal·laran els artesans "lutiers", i per altra part, els organitzadors de la fira ja havien portat el dia anterior totes les paramentes i estructures que han de montar com a "stands" per a la fira "Mestràlia" i ahir la tarde ja començaven a montar. També ja es troba montat l'escenari on es projectaran els curtmetratges.
En quan a la fira en sí, aquesta mateixa nit a les 22:30 hores comença un dels monogràfics, el dedicat al "Curt Redó", i concretament als curtmetratges de cineastes locals.

La programació d'aquesta nit queda de la següent forma:

Concurs de Sega
Autor: Programació Noticiario documental NODO
Duració: 2'

Sinopsi: Crònica de la notícia corresponent al concurs estatal de sega d'arròs de 1956 amb participació de pagesos campredonencs.

Excursió al Patrimoni Campredonenc
Autor: Oriol Gracià
Duració: 10'

Sinopsi: El barranc de Rocacorba, els Argilers o la torre medieval de Font de Quinto són alguns dels espais d'interès natural i històric que voregen el poble de Campredó. El vídeo recull les imatges d'una de les execursions promogudes pel col·lectiu Campredó Templer (Grup Local de Recerca Històrica) amb la finalitat d'apropar els ciutadans al patrimoni que els envolta.

L'últim viatge del Carrilet
Duració: 25'
Sinopsi: Recreació de l’últim viatge realitzat pel Carrilet fins a La Cava.

Dolores
Director: Roman Aixendri
Duració: 4'

Sinopsi: Dolores, una dona del personal de neteja d'una empresa li demana al seu cap que la deixi anar a casa degut a que es troba malament, ell però pareix no entendre res del que ella li diu.

Mime: Minimal history
Autor: Roman Aixendri
Duració: 4'

Sinopsi: De vegades les coses no surten com un voldria, de vegades la sort canvia en segons, de vegades el futur arriba massa prompte, de vegades...mime.

Insomnio
Director: German Machí
Duració: 8'

Sinopsi: El petit Aaron sofreix insomni la nit que el ratolí Pérez ha d'aparèixer per casa seva a recollir la seua primera dent de llet.

Memoria Selectiva
Director: Josep Gutiérrez i German Machí.
Duració: 5’

Sinopsi: Curt fet en 72 hores per al concurs L'Endemà'09. Sota dos premises limitadores i bastant absurdes:

1) El protagonista en algun moment ha de tirar la canya i
2) Ha de menjar un plat de tonyina dalt d'una barca sense les mans.

Gazpacho
Autor: Josep Gutiérrez
Protagonistes: Roman Aixendri i Jesús Jiménez
Duració: 3’

Sinopsi: "Ya sabes lo que me pasa con el Gazpacho..."

La trampa de Pandora
Director: Fran Mateu
Actor: Roman Aixendri
Duració: 20'

Sinopsi: Breu història de gènere negre en la qual el protagonista és víctima de Pandora, una femme fatale amb dobles intencions, capaç de dur a la perdició a qualsevol per valer d'una gran suma de diners.