dimecres, 29 de juliol del 2009

CRÒNICA DE FESTES: Dissabte 25

Com ja sabeu, el dia 25 de Juliol es cel·lebra la festivitat de Sant Jaume, co-patró de Campredó.
El dia va començar amb el tradicional repic de Campanes enunciant la festivitat. A les 11 en punt es va cel·lebrar la tradicional Missa en honor al co-patró. Presidida per Mn. Victor i les autoritats locals, que solem anar a aquestos actes, encapçalades pel nostre alcalde. També hi havia la Regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Tortosa, l'Anna Algueró, i la Junta Directiva de l'Associació de Jubilats.
Un cop finalitzada la missa es va dur a terme la presentació oficial del llibre "Les rutes pel terme de Campredó", realitzar per Joan Carles Balagué, Marga Estorach i Mn. Victor M. Cardona.

Es tracta d'un llibre realitzat amb molt d'efecte, i on hi surten 6 rutes pel nostre terme on es poden visitar algun dels molts llocs i monuments atractius que tenim i que, per sort, encara es conserven. Des de torre medievals, fins a masies típiques de la zona, o casetes de muntanya fetes únicament amb pedres. Passant per llocs i paisatges d'interés geològic, com poden ser les basses dels argilès.

A continuació, i com es habitual en aquest dia, es va fer el tradicional Homenatge a la Gent Gran al recinte de Festes. Va estar amenitzar per la secció de cantadors d'abaneres dels Cantaires de l'Ebre.
I per la tarde, va tenir lloc la processó del Sant pels principals carrers del poble a dalt del carro, i tot el seguissi de gent i autoritats (els que solem anar a estos actes, es clar) al seu darrera.
Cal destacar el munt de xiquets i xiquetes amb la vestimenta típica de pagés.
Per cert, la creu encara la continua portant Juanjo Lluch...i per molts anys!!!
I a continuació es va realitzar un altre cop (feia anys que no es feia) el partit de futbol entre casats i solters. Aquí no cal comentar res, només diré que a dia d'avui encara em fan mal les cames...