divendres, 18 de setembre del 2009

Acord de constitució de l'EMD de Campredó

El procés que ha de conduir a la constitució de dues noves entitats municipals descentralitzades (EMD) al municipi, Bítem i Campredó, és a punt de concloure abans de la celebració d'una consulta popular per refrendar l'acord i enviar la proposta a la Generalitat, que és en última instància qui aprova les EMD. Aquesta setmana vinent, concretament el dimarts, s'ha de reunit la comissió mixta de Campredó per aprovar definitivament el conveni per a la constitució de la nova EMD de Campredó. I posteriorment, a finals d'octubre o començament de novembre es preveu fer la consulta a Campredó per refrendar l'acord.

"És una bona proposta per a les EMD i per a l'Ajuntament. Quan les coses vagin bé aniran bé per a tothom i quan ens toqui estrényer-nos el cinturó, doncs tots en serem corresponsables", ha explicat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

Una vegada aprovats definitivament els convenis, en els propers dies es farà el mateix a les corresponents comissions informatives de l'Ajuntament. A finals de setembre és prevista la celebració d'un Ple per renovar el conveni de Jesús i aprovar els de Bítem i Campredó. Simultàniament a l'exposició pública dels convenis, l'Ajuntament iniciarà el procés de consulta popular als dos pobles, que podria celebrar-se a finals del mes d'octubre o en els primers dies de novembre. L'alcalde de Tortosa ha volgut precisar que tot i que aquests referèndums no són vinculants, "el nostre compromís és que ho siguin i que Bítem i Campredó siguin EMD si els seus ciutadans ho volen".

Superats tots aquests tràmits, l'Ajuntament de Tortosa trametrà els dos expedients a la Generalitat perquè resolgui. L'alcalde ha reconegut que el govern català té pendents de resoldre vora un centenar de peticions de constitució d'EMD, però que molt poques tenen l'entitat i la població de les Bítem i Campredó

2 comentaris:

ERC CAMPREDO ha dit...

Un nou look molt xulo del blog. Salut

Lo Barber ha dit...

Gràcies. Encara falta millorar-lo. Ja tinc a Gerard treballant-li!....je,je,je...si no fos per ell!