diumenge, 1 de novembre del 2009

Ferran Bel i Jordi Jané presenten una iniciativa al Congrés sobre el traçat de l'A7 a Campredó

El vicepresident del Congrés dels Diputats, Jordi Jané, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, han presentat aquesta setmana una proposició no de llei al Congrés dels Diputats en la qual es reclama al Ministeri de Foment un nou traçat de l'autovia A-7 al seu pas pel poble de Campredó "que no separi els seus tres nuclis de població del Raval del Pom, Font de Quinto i Mas de la Missa". Conjuntament a la proposició, també han sol·licitat la compareixença davant de la Comissió de Foment del Secretari d'Estat de Planificació i Infrastructures del Ministeri de Foment.
Aquestes iniciatives parlamentàries arriben després de les diverses accions dutes a terme per l'Ajuntament de Tortosa, amb el suport de tots els grups polítics i de la societat civil del territori, que fins ara han obtingut el silenci del Govern de l'Estat com a resposta, ha recordat l'alcalde.
Una vegada es va conèixer la voluntat del Ministeri de desestimar les al·legacions presentades per l'Ajuntament de Tortosa junt a altres municipis i particulars, el mes de febrer passat, l'alcalde de Tortosa va impulsar una ronda de converses amb tots els grups polítics amb representació al Congrés dels Diputats, amb la intenció de poder mantenir un diàleg amb el Ministeri. A aquestes iniciatives cal afegir la reunió que van mantenir els alcaldes de Tortosa, Amposta i l'Aldea, amb la subdelegada del Govern de l'Estat. Malgrat totes aquestes accions, ha afirmat Ferran Bel, "des del Ministeri de Foment no s'ha volgut dialogar sobre aquesta qüestió i ha mantingut el silenci per tota resposta". És per aquest motiu que, davant d'aquest escenari, "hem optat per presentar una proposició no de llei al Congrés i sol·licitar la compareixença del Secretari d'Estat de Planificació, amb l’objectiu de propiciar un debat al si de la Comissió de Foment entre el Ministeri i tots els grups polítics".
L’alcalde de Tortosa manté que la proposta del Ministeri de Foment "trinxa completament el poble de Campredó", i reitera que "aquesta obra s'ha de fer ja i no pot patir més retards", tot afegint que "si en altres infrastructures d'arreu de l'Estat s'han fet modificacions de traçat, en aquesta també es poden fer".

3 comentaris:

Cucafera ha dit...

Siguem una mica rigorosos. Em sembla be que es facin totes les iniciatives que calgui i on calgui, ara, d'aquí a dir que El Sr. Bel i la Sra. Roiger "han presentat aquesta setmana una proposició no de llei al Congrés dels Diputats".
Voleu dir que això no es exclusiva potestat dels diputats?

Lo Barber ha dit...

Pos si, cucafera, pos si, siguem també una mica rigorosos a l'hora de llegir i després redactar comentari.
Crec que al comentari que tu has ficat et fa falta ficar que també estava el Sr. Jordí Jané, vicepredisent del Congrés dels Diputats (este si que crec que pinta algo al congrés...).
O sigue, l'alcalde i la regidora d'urbanisme van anar a Madrid a donar l'escrit amb les al·legacions al Sr. Jané per a que ho entrés al congrés.
Jo diria que està bastant clar.
Per cert, l'escrit no és meu. El vaig treure de la web de l'ajuntament.

Cucafera ha dit...

No te més importància que la que te, però no ens facis veure a galet, barber. No et s'ha ocurrit pensar que si no poso al Jordi Jane es perque no questiono que ho presente?
Al titular ho posa ben clar "Ferran Bel i Jordi Jané"..... Que digui Jordi Jané no exclou que també digui Ferran Bel, si o no?
Per altra banda si l'escrit es de collita aliena, es diu i aquí s'acabat el plet.