dimecres, 1 d’agost del 2007

Diari de festes: Dimecres 25 "Sant Jaume"



El dia de Sant Jaume el veiem com un dia que al no fer bous, pos ja no hi ha res i es pot aprofitar per dormir. Però aquest any no ha sigut així, segons el meu parer es clar. Crec que des de primera hora del matí ha hagut entreteniment per a tothom. S'ha començat el dia amb la solemne missa en honor al co-patró (fet que no puc documentar fotogràficament perquè el meu ajudant es va agafar festa aquest matí...com a festa local que era...malpensats!) i seguidament del corresponent homenatge a la gent gran del poble (acte que també fa temps que no veig...per què serà?).

Ja per la tarde, i a primera hora (després de la solemne migdiada es clar), es vadur a terme la batalla del paint-ball i l'ascensió a la muntanya. Actes direccionats al jovent i que van tindre èxit, tan de participació com de disfrute. La gent jove s'ho va passar d'allò millor...
A continuació, sobre les 19 hores, va tenir lloc la processor en honor al sant. Va ser molt concorreguda i participativa. I van participar diferents associacions del poble: Ass. Jubilats, U.E. Campredó, Penya Taurina, Ass. gent de Font de Quinto i Ravaleta, etc. ah! i molta gent que anava pel seu compte amb vestits típics. Al finalitzar la processor es van recolectar diferents flors i fruits per a les associacions d'ajuda al necessitat.
Seguidament va tenir lloc una exhibició de Twirling (nom actualitzat i modernitzat de les antigues "Majorettes") procedents d'Amposta. Va ser un acte nou a les nostres festes i seguit per un gran nombre de persones, ja que venien de la processor.
Quasi que a la mateixa hora va tindre lloc el típic partit de futbol entre la U.E. Campredó i un combinat de velles glòries del futbol local. En esta ocasió, jo com a vella glòria no hi vaig poder participar degut a un lessió que arrossega ja fa uns dies a l'esquena (coses de l'edat...). L'encontre va acabar amb victoria local...
I per la nit, pos la ja típica nit de Gala amenitzada per l'orquestra Cimarron. Va ser una nit amg gent "mudada" i que la orquestra apetia a treure a les xicotes a fer un ballet, ja sigue agarradet o més apartats (que la color també va ser de la bona...).
I com tots els dies, pos els que no tenien crios o ja els tenien granadets continuaven a Les Carpes per veure començar el dia.
Fotos: Gerard March.

2 comentaris:

lo sifo ha dit...

saps que passa, que el teu ajundant no pot estar a totes bandes alhora.... i clar alguna cosa es pot saltar. Ja procurarem el proper any estar a la majoria d'actes o sino en estos que habitualment no anem....
P.D. sempre podem tirar d'hemeroteca, que la tenim àmplia...
a10

Anònim ha dit...

A totes bandes? però si este dia en concret no hi havia res més a la programació de festes!
Vols dir que no plantxaves l'orella?