diumenge, 5 d’agost del 2007

Diari de festes: Dissabte 28...i últim!

Pos si, per fi ! No ho havia pensat mai que redactar 8 dies de festa fossin tan pesats!! Anem per l'últim dia de festes, el dissabte.
Va començar amb l'exibició de quads que va quedar aplaçada. Pos es va poder vore a gent del poble que té quad, que cada dia ja són més (Ramonet i Mariet s'estan forrant...), fotent-se plens de fang dins un circuit que ells mateixos havien creat al costat de la plaça de bous.
Per excel.lència, l'últim dissabte de festes es cel.lebra el concurs de paelles. Crec que enguany la participació va ser una mica escasa, encara que va haver una paella socialista. Per cert, no heu vist mai a un socialiste fent una paella?...lo que arriba a suar....
Be, suposo que eren socialistes perquè portaven una davantal que ho ficava...
A la nostra penya, lo Bou Blau, l'encarregat de "patrocinar" la paella és el Sr. Cremat. Però jo sempre sóc l'encarregat de fer-la i de patir la calor del foc i del sol. Aquest any val a dir que vaig tenir la inagotable ajuda de Cinta, la dona d'Angel lo sifonero. Com se nota que ha casa no fot res? a part de criticar-la tot lo rato, només em va tirar sal i pebre a la carn. Ah! i un parell de pastilles d'Avecrem de caldo de peix (sort que eren de caldo...).
Pos lo guanyador va ser la paella feta per Toni Guzman, que acompanyava a la colla del carnicer (suposo de debia de ser de carn, la paella...). I en segon lloc la feta per Rosa Chorto.
Després de la paella, que va transcòrrer amb total normalitat. No va haver incidents descatables, només els 4 jovenelos de sempre que es maquillen la cara per al ball...; pos vam anar la majoria a la piscina a remullar-mos de l'esforç i el desgast que comporta fer una paella (i sinó pregunteu-li a aquell que portava el davantal socialiste...
A continuació vam anar a la última tarde de bous de la ramaderia d'Hilari Príncep. Esta tarde el berenar el pagaven el "Duo Dinàmic", en Jaumet de Cristobal i Javier lo Vaporet. Va ser una rostida digna d'una boda d'abans, on es matava el bestià per fer el convit. Lo que passa és que la majoria ja estavem una mica enfarragats de tants berenars, i sobretot, del plateron de paella que en vam fotre (de lo bona que estava...qui la va diguer fer?...je,je,je...).

A l'hora del bous cal destacar l'actuació d'un "picaor" i del seu ajudant de la quadrilla dels "Repatits". Crec que el bovet els va fer més mal a ells que no pas ells al bovet.
I per la nit, actuació de l'orquestra de Pedro Picasso (familiar de Pablo). Va estar prou be, inclús portaven actuació pirotècnica.
I per acabar, pos castell de focs d'artifici sobre les 2 de la matinada i traca final de festa quan es va acabar el ball, sobre les 5.
I fins l'any que ve, si Déu vol!
Fotos: Gerard March.
Des d'aquí vull donar les gràcies a tots els que heu aportat un granet d'anrena en la redacció dels artícles de festes i sobretot al bon amic Gerard per les seves fotos, que sense elles no haurieu pogut vore res del que va passar.