dimecres, 10 d’octubre del 2007

Encara més indignats a Campredó amb l'autovia

Sembla mentida que la història es torni a repetir! Som campredonencs i ens estimem el nostre poble, encara que legalment se’l consideri “pedania” de Tortosa. La ciutat hauria de vetllar per tots els ciutadans que hi formen part, malgrat que malauradament per nosaltres no ho ha fet mai. Ja n’hi ha prou, fa massa anys que ens anem trobant amb obstacles i cada cop són més i més irritants. Els fets es remunten a l'any 1969, amb l’aprovació del projecte per convertir part de les nostres terres en Polígon Industrial. Actualment tenim tota classe d’indústries, una gran varietat de contaminació i poca fidelitat als processos de reciclatge. Anys més tard, al 1990, ja farts de la situació, veïns de Campredó engeguen el procés segregacionista, tal i com havien fet altres poblacions com Deltebre, Camarles, etc. Tortosa, com era d’esperar, es va negar. “Millor mantenir la unitat del municipi” deien. I ens preguntem: millor per a qui? Va anar d’un pèl que ens posessin l’abocador intercomarcal de residus urbans, on s’havien de dipositar 60.000 quilos de brossa al dia. Gràcies a la Comissió Antiabocador i a la lluita popular es va poder evitar, no podíem permetre-ho de cap de les maneres. El benefici per a l’Ajuntament i la “pudor” per a Campredó. Durant la construcció de la famosa autovia, després de rebre alguna que altra queixa, van rectificar el projecte, ja que l’entrada al poble es convertia en una rotonda per accedir també al polígon i això comportava que els camions de gran tonatge i de materials tòxics passessin pel costat de les escoles i per dintre del poble. Actualment ens trobem en la creació del polígon Catalunya sud, envoltant la població de Campredó. S’han preguntat el que això significa? Per on hem de créixer nosaltres? I ara, per acabar-ho d’adobar, s’ha fet públic el projecte de la autovia de l’interior presentada pel Ministeri de Foment. Aquest preveu el pas de l’autovia pel mig de la zona d’horts entre Font de Quinto i Campredó, això suposarà la fragmentació i l’aïllament entre aquestes dues zones i un gran impacte paissatgístic, ja que està previst que passi a una alçada considerable. I què hem de fer? Només ens queda tornar a sortir al carrer i fer soroll, per reivindicar el nostre sentiment i aquesta gran injustícia.
Foto: U.E. Campredó
Ànims campredonencs!!!!

Jordi Caballé Valls, en nom de l'Associació Campredó Jove.

7 comentaris:

U.E. Campredó ha dit...

Aquesta foto és nostra ehhhhhhhhh

Unknown ha dit...

Ja n'hi ha prou de que no ens tinguin en consideració! El poble està unit i motivat, no podem permetre que ens fagin aquesta aberració. Ànims campredonencs!

Felicito l'Associació Campredó Jove per la dedicació i implicació que estan demostrant per la causa. La carta crec que reflexa el pensament de tot el poble. Seguiu així!

Lo Barber ha dit...

Perdoneu U.E. Campredó, la he trobat a la web. Ara mateix ho fico al post.

Gustau Moreno ha dit...

I la correcció del text és meua, jeje...

Lo Barber ha dit...

Je,je,je...no tota Gustau!
Que jo també he canviat alguna que altra falta d'ortografia. Per cert, vindràs aquesta nit a la xarla informativa?
Records.

Unknown ha dit...

No miresseu tant qui l'ha escrit, que l'ha corregit, etc i mireu més el seu significat, que d'això es tracta!!!

Unknown ha dit...

em de anar tots els que pugesem al pleno de Tortosa el dimars
ENTRE FONT DE QUINTO I CAMPREDO NI PARLAR-NE !!!!!