dimecres, 17 d’octubre del 2007

Ple "de gent" Extraordinari sobre l'autovia

Ahir dimarts dia 16 es va cel.lebrar el Ple Extraordinari a l'Ajuntament de Tortosa sobre el traçat que proposa el Ministeri de Foment de la variant interior de la N-340. El saló de plens de l'Ajuntament està ple a rebossar, vam assistir uns 70 campredonencs/enques.
En teoria, i segons ordre del dia, el primer ple extraordinari que havia demanat el PSC amb una moció contra el traçat proposat per Foment havia de començar a les 10 hores del matí, per lo que natros ja estavem situats a aquella hora. I a continuació, sobre les 10:30 seria l'altre ple extraordinari que havia demanat l'equip de govern per formular la seva moció al mateix traçat. I aprofitant el ple també s'havien d'aprovar els augments de les ordenances municipals per al 2008.
Pos resulta que el primer ple extraordinari el van fer als despatxos fins que el cap del socialistes baixés del burro, bé...potser hauria de baixar d'un caball, sinó, pobret burro....
Així que la corporació municipal va entrar al saló de plens sobre les 10:45 hores després d'haver discutit la moció formulada pel PSC als despatxos. D'aquesta manera va començar el segon ple, dirigit pel Sr. Alcalde dient que s'havia acordat una moció conjunta entre tots els partits que componen la corporació municipal i de votar tots plegats al lema nostre: "Entre Campredó i Font de Quinto NI PARLAR-NE!".
Un cop constat el l'acta que tots els partits havien signat aquesta moció de rebuig al traçat proposat pel Ministeri de Foment, cada cap dels partits que formen el consistori van agafar la paraula i van explicar les seves raons perquè havien votat el NO al traçat.
Així que aproximadament sobre les 11:05 del matí deixavem el saló de plens de l'ajuntament una mica sobtats però a la vegada il.lusionats ja que el primer pas per a poder fer canviar d'opinió als del Ministeri havia passat "casi" desapercebut, i aixó crec, que en política és bo.
Ara haurem d'esperar i està atents a estos 20 dies que queden fins el dia 7 de novembre que expedeix el plaç per presentar al.legacions al Ministeri de Foment. Suposo que l'alternativa que proposarà el govern municipal a aquest traçat s'intentarà resoldre als despatxos i ja arribarà a un concens abans d'entrar un altre cop al saló de plens per votar la moció conjunta contra l'actual traçat. Així ho esperem.
A partir del dissabte, a la Tasca Lo Pati hi haurà banderes amb el logotip de la causa a un preu de 8€ per poder penjar als valcons de les cases. La platraforma en penjarà unes 10 a llocs estratègics dels carrers del poble. Es convenient tindre-les penjades el diumenge per la Jornada de la bicicleta, que ha organitzat la Regidoria d'esports de l'ajuntament, entre Tortosa i Campredó.
Foto: Gustau Moreno.