dijous, 1 de novembre del 2007

La castanyada a Campredó

El passat dissabte, dia 27 d'octubre, l'associació de l'AMPA del col.legi públic "Port Rodó" de Campredó va organitzar una castanyada popular, amb dos objectius primordials: fer passar una tarde entretinguda als xiquets i xiquetes del nostre poble, i de passada, fer una mica de calaix per sufragar despeses d'altres activitats a organitzar durant el curs (festa a nadal o carnaval, viatge fi de curs, etc.).
La jornada va començar amb el montatge de la paradeta per part de les "velles castanyeres", les quals eren les mares disfresades de velles, que per cert anaven molt "atracatives"...je,je,je....
A part de les castanyes, es podien consumir pastetes, sucs, cafés, xocolata bullit i tot al simbòlic preu d'1€.
Segons el programa, cap a les 17 hores es duria a terme "l'embrutada" de paret amb les mans pintades de tots els xiquets que vulguèssin. El que es va fotre més cagat de tots va ser Pepe, i després Lluis, acompanyant als crios amb les mans plenes de pintura cap a la paret.
No se exactament la recaudació, però al final va haver un gran nombre de campredonencs i algun que altre foraster que van contribuir a la causa fent el seu berenaret.

Tal i com vaig fer amb l'altre missatge sobre "halloween", només vull donar les gràcies als membres de l'AMPA per la seva tasca desinteressada que estan duent a terme. Gràcies!

2 comentaris:

Cinta ha dit...

Molt bonica la festa de la castanyada a Campredó
Però haig de fer un petit comentari, les mames anaven VESTIDES de castanyeres, no disfressades (això només és a carnestoltes); a les tradicions ens vestim de.....
A la teva "tocaya" Clara també li vaig comentar i veig que al comentari que ha posat sobre la castanyada ja fa servir el terme VESTIDES.
És important que entre tots i totes mantinguem les tradicions.

Lo Barber ha dit...

Hola Cinta, crec que personalment no et conec, encara que suposo que ets profe de català....
Gràcies pel teu incís.