dissabte, 29 de desembre del 2007

Visita guiada per la Catedral

Ahir la tarde vam tenir la sort de que Mn. Victor es acompanyés a fer una visita guiada (per ell, es clar) al museu que han obert a la Catedral de Tortosa.
Aquest museu es pot visitar tots els dies, amb horari de matí i tarde. Natros vam anar per la tarde i l'horari era de 16 a 18 hores. Per lo que portant a Victor de guia se'ns va fer la tarde curta, inclús va arribar tard a la missa que havia de donar a Campredó a les 18 hores....com no!
Pos la visita va estar molt be, ja que pel simbòlic preu de 3€ pots contemplar reliquies molt antigues i de incalculable valor.
La visita comença per entrar i aprofundir-te en els túnels que hi ha escabats baix la Catedral durant la Guerra Civil. Deu haver uns 500 metres de túnels ben acondicionats i en el que pots transcòrrer lliurement i sense ajupir-te (fet important en el meu cas). Un cop s'han acabat els túnels, pujes unes escales i tornes a una part de la catedral on hi ha exposats diverses relíquies religioses, des de documents manuscrits del segle XI i XII fins a objectes i indumentària que portaven els bisbes en aquella època.
La visita, si la fas sol, et pot durar una horeta. Lo que anant en Mn. Victor pos mos va durar una horeta i mitja i encara ens va faltar temps (feia tard a fer missa) per acabar de vore i comentar la part principal de la mateixa catedral.
Be, vos aconsello que ho visiteu ja que hi ha moltes coses que no haguesseu imaginat mai abans de veure-ho que exixtient en realitat.
Per cert, el post anterior sobre les vacances de Mn. Victor està escrit el dia 28 de desembre...

1 comentari:

Unknown ha dit...

Sí Manel, com tu dius, la visita s'ens va fer curta, amb el guia de luxe que teniem hauirem estat tota la tarde. Però clar, havia d'anar a fer les seues obligacions... Molt bona visita
http://sifo3.blogspot.com/2007/12/santa-maria-dertosae.html