dijous, 28 de febrer del 2008

Internet per a tothom

Tal i com enuncia el bloc de Joan Sanahuja, en el últim Consell Assessor es va comentar que un dels punts del PAM (Pla Acció Municipal), concretament el punt nº 248 sobre les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), ja tenia una adjudicació pressupostària per part de la Generalitat (Dept. de Treball, ocupació) i que anava conjuntament al 50% amb l'ajuntament de Tortosa. El valor de la donació per TIC's pujava a uns 48.000€, i que la seva posada en marxa havia de ser inminent (primer semestre del 2008).
El treball a realitzar consisteix en la implantació d'una xarxa Wifi-Max (connexió a internet sense cables) al Casal F. Llop i la compra de 5 ordinadors personals per a fer arribar la informàtica i internet a tota la gent del poble.
A dia d'avui, ja podem dir que el Casal F. Llop ja disposa d'una xarxa wifi d'internet. O sigui, que qualsevol persona pot anar amb un ordinador portàtil i conectar-se des d'allí a internet i navegar el temps que vulgui.
Per altra banda, s'està treballant per poder instal.lar els ordinadors en qüestió a la sala del 2on. pis del casal (pujant les escales, la primera porta a ma dreta) i per a que la gent que no tingui no ordinador ni internet a casa pugui anar a conectar-se. Òbviament hi haurà uns horaris amb un responsable presencial. També és ficaran taules i cadires per a la gent que hi vagi amb el seu propi portàtil.
En quan als cursets, properament informaré dels que es faran i a qui aniran dirigits. Principalment seran cursets d'informàtica a nivell d'usuari (ofimàtica) i d'accés a internet (navegació, pàgines web, blocs, etc.) i destinets a totes les edats, des de jubilats a la gent jove.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

hi ha algun espai habilitat per a què es pugui anar a "connectar-se" amb seients i taules còmodes per poder treballar?
Quants MB de baixada hi ha contractats?

Lo Barber ha dit...

Tal i com dic al post, està pensat com a espai a utilitzar la sala que hi ha al segon pis del casal. Però a dia d'avui encara s'ha de montar tot: ordinadors, taules, cadires ,etc.
En quan a les MB, suposo que voldràs dir la velocitat de navegació (ja que les Mb de baixada, no arriben a Mb. Es solen quedar en Kb), no ho se ara en estos moments però al poble de Campredó està entre 1 i 3 Mb.

Anònim ha dit...

I l'ascensor? Se sap alguna cosa de si el posaran en funcionament?

Lo Barber ha dit...

Si, per fi al cap de tants anys ja s'han fet les gestions oportunes (les que s'havien d'haver fet fa temps) i la cosa ja està en fase de solucionar-se.