dilluns, 9 de febrer del 2009

Jornada de la "galera" a Cal Vaporet

Pos si xiquets, va ser concretament ahir diumenge dia 8 quan vam cel·lebrar un dels nostres esmorzar-dinar de cacera. Es diuen així perquè tenen lloc durant la temporada de cacera i la seva finalitat era de acabar el matí de caça amb un bon àpat. A dia d'avui la cosa ha canviat, ja que els esmorzars s'han convertit en dinars...i "a lo grande"!!!
Ara ja ens reunim un munt de gent, incloent dones i xiquets.


Justament ahir li va tocar a Xavi "el vaporet" lo de pagar el dinar de cacera. El menú constava d'una calçotada al carrer per començar, continuant amb una selecció de "delicatesen" de pica-pica i després amb una paelleta marinera. La cosa ja va començar al divendres la tarde quan el pagano i el cuiner, un tal José Mª (no cal dir res més que llavors tot se sap i igual li donen el "toquet" de l'altra feina...), van desplaçar-se cap a la població marinera de "La Cala" a buscar el peix i el marisc per a la paella. Es va comprar una quantitat desmesurada de peix per fer el brou i llagostins i fins a 24 kg. de galera....si,si....heu llegit bé.
Només cal dir que del peix van sortir ni més ni menys que 40 lts. de brou. Què ja em diràs a on el ficaran! I dels 24 kg de galera se'n van fregir a la paella abans de ficar l'arròs i la que va quedar, mitja nevera de la platja, es va quedar per fer.
L'arròs no va estar mal (no cal donar moltes medalles) i crec que només en va quedar una mica, encara que cal dir que hi havia arròs per 40 començals. Quan jo diria que hi havia unes 30 persones contant grans i petits.
Com a fet negatiu cal destacar la poca quantitat de vermout, tan el menjat com el vegut. I el cava....quin cava?...a si! aquelles tres botelles (per a 20 adults) que hi havia damunt la taula...Bé, ara només cal esperar a que els muts del Sr. Josep "lo Livio" es facin grans i gordets...