dimarts, 2 d’octubre del 2007

El policia de barri, ja una realitat

Tal i com vaig comentar en una notícia passada, des d'ahir dia 1 d'octubre el policia de barri ja és una realitat. En total són 7 nous agents que patrullaran durant el dia a peu pels barris i les pedanies que els han sigut asignats. Per cert, algú l'ha vist pel poble?
Ús fico la notícia que ha sortit al Diari de Tarragona per a que aquells que no sabien exactament quina seria la seva funció, ho puguen apreciar amb l'exemple de les tarees que va ralitzar una agent en el seu primer dia com a policia de barri.
El text diu així:

"Els botiguers del centre comercial de Tortosa han començat a conèixer Lucía Masdeu, l'agent de la nova Policia de barri de la ciutat que des d'ahir es dedica a patrullar a peu durant tot el dia en horari de matí i tarda aquesta àrea. Com Masdeu, uns altres sis agents van iniciar ahir les seves tasques de policia de proximitat als barris del Rastre i Santa Clara, Ferreries, Jesús, Remolins i a les poblacions dels Reguers, Vinallop, Campredó i Bítem.Es tracta, en paraules del cap de la Policia Local, Jesús Fernández, d'agents amb les mateixes atribucions que la resta de la plantilla però amb la particularitat que patrullen a peu l'àrea que se'ls ha assignat.Això els ha de permetre establir un contacte molt més directe amb el ciutadà «i, així, poder detectar més ràpidament les anomalies a la via pública, els problemes de convivència veïnal, de seguretat ciutadana, i fer-ne un seguiment», apuntava el cap del cos policial.Amb aquest mateix objectiu, els policies de barri mantindran reunions periòdiques amb els representants veïnals i les associacions comercials per afrontar les problemàtiques concretes de cada zona.Ahir al matí, l'agent Masdeu acompanyada de l'agent instructor, Josep Martí, va visitar diversos comerços de la zona on va començar a recollir les primeres demandes dels ciutadans, «un veí s'ha queixat d'un gos d'una veïna i diverses botigues ens han explicat que durant el cap de setmana van trencar els vidres d'un establiment comercial. Una senyora també ens ha demanat que canviéssim una rajola trencada del carrer de vianants de Sant Blai perquè diverses persones d'edat avançada havien caigut», apuntava l'agent.En aquest últim cas, la Brigada d'Obres de l'Ajuntament de Tortosa, per ordre de la policia, va canviar ràpidament la rajola, «aquest és l'avantatge d'una policia tan propera al ciutadà», resumia l'agent instructor, Josep Martí, «hem d'aconseguir que el ciutadà visualitzi que s'atén la seva demanda sense necessitat de desplaçar-se a la seu del cos policial, que ha valgut la pena parlar amb nosaltres», sentenciava.Als barris de Remolins i Ferreries, els policies de barri van iniciar el contacte amb els comerciants de la zona a banda de començar a resoldre petits conflictes entre el veïnat.Als set agents que es destinen al nou servei se'n sumaran vuit més al llarg del 2008 fins a completar el 2011 els 23 agents que integraran la Policia de barri. Un cop acabat tot el desplegament, la plantilla de la Policia Local que ara té 53 agents superarà la setantena."
Foto: Ajunt. Tortosa: Cos policia local

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vaya xorrada!!! Gasteus los diners en que vingue este poli a arreglar los desperfectes del poble i dixeus de tonteries de patrulles a peu!

Pot començar netejant l'estació, per exemple!