dimarts, 17 de juliol del 2007

1er. Acte de les Festes Majors

Com tots sabeu, el primer acte a dur a terme al començar la festes majors és la construcció de la plaça de bous. Aquesta sempre sol tenir lloc el diumenge abans del començament oficial de les festes. La jornada va començar a les 8 del matí amb la concentració obligada dels participants a ficar algun "cadafal" a la plaça i amb l'actual "ritual" de ficar-se "Natural Hooney" per totes les cames que les mosquetes ataquen....Haguesseu vist a tots els "abuelos" amb els pèls de les cames apegats a les cames i plens de crema.....je,je,je.....
Estant esperant a algun membre de la comissió per donar el tret de sortida i que la gent vagi agafant posicions, molts ja van començar a situar-se als llocs dels anys anterior i quan va arribar Miguelet (com a membre de la comissió) hi havia gent que ja havia pegant-li al sorrac i al martell.
Llavors, Miguelet pos no va tindre més remei que donar el tret de sortida i sobre les 8:15 ja vam anar ficant posicions.
Com es normal, l'enginyer va agafar els plànols de la magestuosa estructura i ens vam ficar mans a l'obra. Vam tenir uns moments de desconcert i de discusions que anaven pujant de to, ja que com sempre passa, solen sobrar peces.....però al final de tot ens van faltar peces, per lo que haurem de tornar aquesta setmana a finalitzar els treballs.
I sobre les 11:30, després d'una bona insol.lació (no se si meu vist pel carrer, però el meu cap sembla el color roig del semàfor), vam anar a vore si sobrava alguna sardineta i ens vam recuperar del mal trago. En aquell moment, la majoria de constructors ja estaven pegant-li sucada a la picadeta de la sardina que estava "de muerte" i xurrupada a gal dels porronets de vinet de la terra, negre o blanc, segons els gustos. Us puc asegurar que no en va quedar ni una...
Cal destacar la bona sintonia dels membres de la comissió i els típics ajundants de la sardinada, els membres de la penya "Els Repatits" que van sucarrar-se els pèls de les cames rostint les caixes de sardina que havia subministrat la peixateria de la tupina.
BON COMENÇAMENT DE FESTES!!!!
Fotos: Gerard March.