divendres, 31 d’agost del 2007

Comencen les festes de la Cinta 2007

Avui divendres 31 d'agost comencen oficialment les Festes Majors Cinta '07. Tal i com he pogut comprovar a l'enquesta realitzada durant aquesta setmana, la gent de Campredó no hi participar molt, encara que no puc jutjar a tot un poble per 24 participacions a una enquesta. Però si em puc fer una idea de les intencions dels nostres conciutadans. Està clar que de tota la vida la gent de Campredó va a les festes de la Cinta en cap de setmana i intentar veure i contemplar els actes genèrics que es realitzen, i no pas intervindre en els que es realitzen durant el dia i entre setmana.
Crec que això passa per dos raons:
1. perquè entre setmana treballen i només hi assistim a alguns actes de cap de setmana i,
2. perquè no són les nostres festes i poques vegades l'ajuntament les ha fet nostres.
Si mal no recordo, va haver un any que es va fer un dia dins les festes dedicat a "les pedanies", però que no s'ha tornat a repetir. Crec que és una cosa a tenir en compte per a les properes edicions.
En quan al programa oficial de les festes, comencen avui amb el pregó de festes a càrrec del poeta tortosí Gerard Vergés, avui al vespre, en el marc de l'acte de proclamació de la reina i de la reina infantil de la festa major de Tortosa, que enguany durarà fins al 8 de setembre. L'acte començarà a les set del vespre al passeig central del parc municipal Teodor González, i també inclourà les actuacions de l'Orfeó Tortosí i de la Banda Municipal de Música de Tortosa. A més, aquesta tarda també s'inauguren dues de les exposicions que formen part del programa d'actes culturals de la Cinta 2007. En primer lloc, l'exposició Joan Miró, la metàfora de l'objecte, que es podrà veure a la sala Antoni Garcia del centre cultural L'Escorxador. Tot seguit, també obrirà portes l'exposició Colores mexicanos, que mostrarà vestits típics i instruments del folklore mexicà. En acabar la inauguració de l'exposició, que quedarà instal·lada al vestíbul de l'antic cinema Fèmina, hi haurà una degustació de productes mexicans, ja que Mèxic serà enguany el país convidat al Festival Internacional de Música Ebre Terra de Vent.D'altra banda, a partir de dos quarts de deu de la nit començarà una baldanada popular en el marc de la Festa 40 Principals, a la plaça de l'Ajuntament. La festa, que inclou els concerts de Miquel Abras, Joan Tena i Pedro Javier Hermosilla, també servirà per celebrar a Tortosa els 15 anys de la URV. A les onze, el grup de música i dansa tradicional Saragatona actuarà a l'auditori, i al punt de la mitjanit hi haurà l'engegada del coet anunciador de les festes i l'acte de presentació de les penyes, amb el tradicional lliurament de mocadors.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Ec Manel, jo (Jordi) encara no hi he anat i no si si hi aniré. Però la cosa està en que aquest any no han enviat el programa de festes. Si la gent no sap quins actes fan, com volen qùe hi anem??? Ells mateixos...

Anònim ha dit...

Eic! (Jordi)!, a l'esquerra de la pantalla tens un accés directe al programa d'actes oficial de les festes de la Cinta, en format pdf. Tu mateix!
Què a cas haguesses anat a tot lo que feien?....si segurament aniràs a lo de sempre, alguna actuació que estigue bé i para de contar...

Anònim ha dit...

Perdona (Jordi),a la dreta de la pantalla...un "lapsus" a estes hores de la nit...

Clara Àlvarez ha dit...

Encara que tinguem accés al programa per internet, penso que no estaria de més rebre'l també a casa com anys anteriors... Encara no tothom té accés a la xarxa... o no en sap o no en vol saber...

Anònim ha dit...

Sense xaraxa, no es podria veure, per altra banda millor que no l'envien que aixi salvem algun arbre.

Salvem el medi

Lo Barber ha dit...

Hola a tothom, estic d'acord amb l'últim "anònim", encara que no es escusa pel tema de no haver rebut els programes en format paper. Intentaré esbrinar les causes.
Salutacions i bones festes!

Anònim ha dit...

AMICS I AMIGUES DE CAMPEDO, TOQUEM DE PEUS A TERRA D'UNA VEGADA ENS TENEN ABANDONATS I SOL ENS VOLEN PER A PAGAR TAN I ES SR. BEL COM EL SR. SABATE ETC. L'UNIC QUE VOLEN I DE VERITAT ELS IMPORTA ES EL SILLON I LA BUTXACA D'ELLS.

Lo Barber ha dit...

Amic "anònim", no comparteixo la teva opinió, encara que la respecto.
En tot cas, agafa paper i boli i apunta en una llista tot lo que a fet el Sr. Sabaté fins ara, i en un altra, tot lo que farà el Sr. Bel per Campredó. D'aquí a 4 anys en tornem a parlar.

Anònim ha dit...

A LA LLIBETA DEL SR. SABATE ES PODRIA ESCRIURE TOT EN UNA LINIA EL QUE HA FET PEL NOSTRE POBLE. EN CANVI A LA DEL SR. BEL NO HEM CAL LLIBRETA PERQUE A LES ELECCIONS ES VAN REPARTIR UNS FOLLETOS ON VAN POSAR TOT EL QUE PROPOSAVEN. COM DIUS TU AMIC D'AQUI 4 ANYS ENS SEUREM EN ALGUN LLOC I VEUREM LES COSES QUE SI HAN FET. A VEURE QUANT ANYS MES ELS JUGADORS DEL CAMPREDO S'HAURAN DE CANVIAR EN AQUELLS VESTIDORS DE LA TERCERA GUERRA MUNDIAL I ELS CRIOS DE LA PISCINA HAURAN DE FER LES SEVES NECESITATS PELS RACONS?

Anònim ha dit...

El primer fet en apuntar a la llista del Sr. Bel és que s'ha apujat el sou! :-) O acàs m'equivoco Sr. Sanahuja?

Lo Barber ha dit...

M'ho preguntes a mi?..Ho sento però jo no ho se. Només se lo que ha dit públicament, i és lo que cobrarà i la seva dedicació, que serà del 75%. Si cobra més que l'alcalde anterior?...pos no ho se...només se que si ha de fer algo més que l'anterior (cosa fàcil...saben lo que ha fet el Sr. Sabaté a Campredó en 8 anys...) , el seu sou ja se la guanyat....i de calle!

Anònim ha dit...

Soc el del comentari del sou... a ver, només era un apunt que cal tenir en compte a l'hora de jutjar a uns i a altres... perquè des del meu punt de vista hauria de ser tan important com les inversions que farà (suposadament) a Campredó!
Tanmateix, ens hauríem de preguntar que va fer el govern anterior al PSC a Campredó... (em refereixo evidentment al CiU)