divendres, 3 d’agost del 2007

Diari de festes: Divendres 27

Uf!...Ja arribem al final. Mira que les festes es fan llargues... però contar-les encara més! El divendres, per mi, va ser un dia ben aprofitat. Com el dijous no va haver ball pos la gent es va aixecar més revitalitzada i amb ganes de tornar a la gresca. Crec que això de fer alguna dia sense ball és una bona idea i es pot implantar en anys posteriors, però mirant de fer algo alternatiu i que no duri molt.
Pos el dia va començar amb el típic "passacalles" de la xaranga, que per cert, no se si el fa o no, perquè a on visc jo no arriba mai (o potser si, i com sóc un cap de son igual no la sento...).
Al migdia va haver el típic bermout popular, que com cada any, cada cop comença més tard. Natros, la meva familia, pos vam optar per no fer tant tard a l'hora de dinar (ja que avui ens toca preparar el berenar i hi ha molta feina a fer) i vam fer el bermout a casa. Segons els que van anar diuen que va ser bastant complert i variat: olives, pataques, "mejillons", fins hi tot diu que hi havia "polpet"...
Per la tarde jo tenia hora al fisioterapeuta a les 4 per lo que vaig tindre d'anar corrents per poder estar a punt per ajudar a Manola a fer la paellada d'abadeijo que teniem preparada per fer com a berenar del dia. Com es normal, i com a bons cuiners que som, va sortir una bona paellada d'abadeijo en sanfaina que fins hi tot en va quedar.
Pos com deia, aquella tarde vam tenir bous de la ganaderia de Villagrasa i Dilla. I desencaixonada de bou serril de la mateixa ganaderia organitzat per la Penya Taurina "La Tradició".
Una vegada el bou serril desencaixonat, es va tancar i sobre les 10 de la nit es va procedir a embolar-lo. Va ser una embolada llímpia i ràpida per part dels emboladors d'Amposta amb l'ajuda de membres d'emboladors de la penya local (podem veure a la foto a l'amic Jaume a punt de mossegar-se la llengua), i va durar els 5 minuts com a mínim que marca la regla del joc.
Per la nit va haver ball amb l'orquestra "Xanadú" i ball de disfresses, que com cada any, hi ha una mínima part de gent que es disfressa. Però vaig poder apreciar que cada any la cosa va a menys i crec que erem 4 o 5 grupets els que anevem disfressats. Per sort, ens van donar el 3er. premi (o premi de consolació) dotat amb 50€. El primer premi va ser peruna bagabunts, dotat ambb 150€ i el segon per als "Mai-toquen", dotat amb 100€. Be, ja tenim algo per a un berenaret....encara que amb la gent que erem, no tocarà per a molt...je,je,je...
Fotos: Gerard March.