dijous, 20 de setembre del 2007

A partir de l'u d'octubre, policia més aprop

El proper 1 d’octubre entraran en servei a Tortosa els anomenats Polies de barris. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha presentat aquest matí un dels compromisos de l’equip de govern per a aquest mandat. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha presentat aquest matí el nou projecte de Policia de Barri, acompanyat del regidor de Seguretat, Jordi Folqué, i del cap de la Policia Local, Jesús Fernández, que ahir al vespre ja van explicar el contingut de la iniciativa a la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa.La Policia de Barri neix "amb l’objectiu de desenvolupar un operatiu policiac que permeti una major cobertura territorial i que sigui, alhora, un mecanisme d’apropament al ciutadà", segons ha explicat l'Ajuntament en una nota de premsa. D’entrada, l’estructura estarà formada per 21 agents i 2 caporals que conformaran dos equips de treball. Cada agent estarà adscrit a un barri o a una part del barri. A més s’habiliten unitats de recolzament per donar suport als dos equips, per fer de policia mediambiental, per implementar la vigilància en zones rurals i pedanies, així com per fer atenció al públic a la caserna i per atendre els requeriments dels jutjats. El cap de la Policia Local, Jesús Fernández, ha explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “introduir-se en la dinàmica del barri per tal de fer tasques preventives, tractar les problemàtiques derivades de la convivència, controlar els establiments comercials del barri, comunicar la presència de desperfectes a la via pública, fer atenció del trànsit rodat i vincular-se a les escoles per tal de mediar en les problemàtiques que afectin a l’alumnat”. El policia de barri mantindrà, com a mínim, una reunió setmanal amb les associacions de veïns i de comerciants, així com de l’escola on hagi estat nomenat tutor.L’alcalde, Ferran Bel, ha afirmat que la Policia de Barri és una iniciativa destinada a millorar la qualitat de vida dels barris i la de la gent que hi viu. “Faran seguretat preventiva i moltes altres coses que ens aportarà molt valor afegit, ja que tindrem informació valuosa de l’estat del barri. Seran els ulls de l’Ajuntament als barris.” Ferran Bel, que s’ha compromès ha passar, durant aquest mandat, dels 53 efectius actuals als 70, ha agraït la implicació de tot el cos de la Policia Local en aquest projecte.

11 comentaris:

Clara Àlvarez ha dit...

Però Campredó haurà de "compartir" l'agent de la llei amb altres poblacions com Bítem, els Reguers i Vinallop

Lo Barber ha dit...

En un principi si, però millor així que res. Al menys el podrem vore cada dia. No com abans que no el veies mai o casi mai.

Anònim ha dit...

I durant la nit també hi estarà pel poble?

Lo Barber ha dit...

Per la nit ja és un altre tema. La policia local té uns torns establerts, i per la nit només hi ha unes patrulles per tot el municipi que van voltant. Suposo que ja deu ser cosa de conveni entre la policia (sindicats) i l'ajuntament.

Anònim ha dit...

AL PRINCIPI EL VORAS ALGUN DIA I DESPRES PASSARA IGUAL COM EL GUARDA DEL COTO DE CAÇA. ON ESTAS? ON ESTAS? ON ESTAS? AL BAR. I UN ALTRE SOU LLENÇAT.

Anònim ha dit...

Pues així no sé per a que volem un policia rondant durant el dia pel poble... per a fer "lo paperet"!! perquè de faena no crec que ne tingue, la veritat!

Lo Barber ha dit...

Lo policia estarà faci vent, plogue o faci sol. És la seva faena i tindrà un temps destinata patrullar pel poble. Així com quedem?..si no el veiem perquè no venen mai, i si ve perquè s'aburrirà...suposo i espero que la majoria esteu a favor de la seva presència. Sempre va bé.

Anònim ha dit...

Però va bé, per a què??? No necessitem una persona que patrulli pel poble durant lo dia... Quin conflicte podem arribar a tenir durant el dia per a necessitar de la presència del policia?

Jo, com a molt, el necessitaria per la nit... per a vigilar el poble!

Lo Barber ha dit...

Pos per la nit igualment que venen, com també venen la Guardia Civil i els Mossos d'Esquadra. El que passa es que són patrulles itinerants i volten tota una zona asignada durant la seva guàrdia.
Jo penso que de dia també fan falta, lo que la tasca a desenvolupar es diferent: ordenació trànsit a l'escola, vigilar les infraccions de trànsit de gent jove amb motocicletes (o fins i tot amb bicicleta), etc.
I a la vegada la seva presència pot espantar a possibles lladres, que avui dia ja són més atrevits i fan la seva feina més pel dia que per la nit.

Anònim ha dit...

yo trobo que este policia podria a ajudar a joseret perque pobre no dona abast

Anònim ha dit...

JAJAAJAJAJAJA. NO DONA ABAST A KE? DEU SER A CONTAR LES FAROLES DEL POBLE PERKE HEM SEMBLA KE NO FA RES. I SI FA ALGUNA COSA NO ES KE VAIGUE A ESTALL O SIGUI KE ELL TOTSOL SEU POT ANAR FEN TRANKIL.LAMENT