diumenge, 16 de setembre del 2007

Èxit de la 1ª jornada cultural guiada

Jo diria, com a opinió personal, que la jornada cultural guiada pel nostre patrimoni d'ahir dissabte va ser tot un èxit. Èxit en tots els sentits, en quan a gent, en quan a organització i en quan a nivell de la persona que ens va il.lustrar el que tenim a casa i que no ho sabiem.
El "tècnic" responsable de les explicació va ser el Dr. Arquitecte Salvador Tarragó, entre altres càrrecs, professor de arquitectura a la UPC. Entre les autoritat que es van interessar per aquesta jornada hi van participar el nostre alcalde pedani Joan Sanahuja i el Regidor de Promoció econòmica, turisme i universitats i 2on. Tinent d'alcalde, en Ricard Forés. I com no, el nostre retor, Mn. Victor Cardona que ens va fer l'explicació final davant les tombes antropomòrfiques.
La jornada estava estructurada amb 4 parades i 3 grups de motorització. La gent que va voler anar a peu van sortir de la plaça de l'esglèsia a les 9 en punt del matí encapçalats pel membre de l'organització Pepe Esquerré. A les 9:30 hores en punt va sortir l'escamot que anava amb bicicleta al capdvant de Carles Balagué com a membre de l'organització. I a les 10 hores en punt vam sortir els que anavem amb cotxe, un servidor, Gerard March i Mn. Victor, el qual portava al Dr. Tarragó.
Un cop arribats a la Casa del Prat sobre les 10:30 hores vam esmortzar i el Dr. Tarragó ens va fer pujar a dalt de la casa per fer la seva explicació tècnica. El comentari majoritària de la gent va ser: "Què no caurà la taulada en tanta gent?"..Es que si els comptes de Mn. Víctor no fallen (i no solen fallar), pos erem sobre les 100 persones allà dalt. Pos no, no va caure la taulada....
Cap a les 11 i pico vam arribar a la Torre de Font de Quinto on el Dr. Tarragó ens va fer la segona exposició tècnica i història de com van contruir la torre, per què i qui la va contruir.
I la gent que anava a peu ja començava a estar una mica cansada per lo que va tardar una mica més en arribar al Mas d'Espax on es va fer la tercera visita. Aquí l'explicació va ser compartida entre el Dr. Tarragó i Mn. Victor sobre les sitjes. Les quals estaven creades per guardar les collites que recollien.
I per acabar, i com l'hora ja tocava al migdia, es va mirar de fer cabre a tota la gent que anava a peu als vehicles per poder arribar el més aviat possible a les tombes antropomòrfiques, situades a una finca privada al marge esquerre de l'autovia (a prop de la benzinera). Aquí les explicacions van anar a càrrec de Mn. Victor on va explicar que estractava de dos tombes, d'una persona adulta i d'una criatura, datades segons els experts entre el segle VI i XIII d.C.
Finalment Mn. Victor va agraïr al Dr. Tarragó les seves explicacions i a la gent per haver vingut i la gent va "obacionar" a l'organització amb un aplaudiment (moltes gràcies).
Només indicar que per la nit es va fer el passe de la pel.lícula de la Jornada de Sant Joan d'enguany i l'any passat. L'afluència de la gent no va ser molt elevada, suposo que deguda a l'hora i al cansanci de la gent del dia que van portar.
Fotos: Gerard March

2 comentaris:

Clara Àlvarez ha dit...

Sí, Manel. Jo també crec que va ser un èxit la jornada, i un encert per part dels qui ho vau organitzar... tenia els meus dubtes pel que fa als tres horaris diferents de sortida, però tot va anar sobre rodes. Felicitats per la part que et toca.

Unknown ha dit...

Gràcies Clara. Quan et fiques en un lloc on la intenció és fer coses per al bé del poble i sense ànim de lucre, SEMPRE intentes que les coses surtiguen el millor possible. Està clar que sempre hi ha errades, a fi i al cap, tots som humans!
Fins la propera.