dimarts, 6 de novembre del 2007

Tortosa aprova al.legacions al traçat de l'autovia

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat en sessió plenària les al·legacions al traçat de l’autovia de l’interior per a que no travessi el riu Ebre a l’alçada entre Campredó i Font de Quinto. Les al·legacions presentades per Tortosa han estat consensuades amb els municipis veïns de l’Aldea i Amposta i també amb el Govern de la Generalitat amb l’objectiu de no perjudicar l’execució del projecte a la vegada, però, que s’intenta evitar que l’autovia separi el municipi de Campredó i la zona de Font de Quinto. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que s’ha estat molt curós per tal de no perjudicar l’execució de l’obra. ‘Les al·legacions que hem presentat no sobrepassen la franja de l’estudi de viabilitat del Ministeri per que això obligaria a fer un nou estudi de viabilitat i endarreriria l’execució del projecte un parell d'anys’. Les al·legacions preveuen desplaçar entre 300 i 400 metres al sud el traçat de l’autovia al seu pas per Campredó. La proposta ha estat consensuada amb els municipis veïns de l’Aldea i Amposta, tots els grups municipals de l’Ajuntament de Tortosa i també amb el departament d’Obres Públiques de la Generalitat. Bel s’ha mostrat convençut que la proposta rebrà el vist-i-plau del Ministeri i s’atendrà, d’aquesta manera, la demanda dels veïns de Campredó per tal de no ‘trinxar’ ni ‘separar’ el seu nucli.
Crec personalment que és una bona notícia per al poble de Campredó. Ja se que el traçat opcional que s'ha presentat encara queda dins una zona d'afectació semi-urbana, però a estes alçades del projecte, és la millor opció. Jo diria més, crec que és la única que pot tindre una viabilitat casi del 100%. Ja que a part d'acontentar al Ministeri de Foment en no sortir de la zona d'estudi, que llavors segur que no hi hauria un SI per part de Foment (tal i com volia el grup socialiste a l'ajuntament de fer passar l'autovia per la part de dalt de Campredó, zona soldevila. Que encara ara no entenc la raó, si es veu amb els tres ulls que no arribaria a bon port...), també s'ha arribat a un concens amb els altres pobles afectats (l'Aldea i Amposta) per lo que ara el Ministeri veurà que tots estem d'acord amb una alternativa comuna i concensuada.
Ara només ens queda resà....
Foto: La Marfanta

2 comentaris:

Clara Àlvarez ha dit...

@Barber: això dels memes és una manera de dir a que una sèrie de persones contestin una mateixa pregunta o un qüestionari, així es va creant com una xarxa ellaçada de comentaris sobre una mateixa cosa a la vegada que podem anar coneixent millor els blocaires que hi ha darrera els blocs. En aquest cas la pregunta que em passava en Jacme i que és la que jo us passo a vatros és: Per què escriure un blog? i a partir d'aquí cadascú pot escriure un post amb la seva opinió, etc...

Unknown ha dit...

Val, però m'has de dir on ho he de fer i a quí ho he d'enviar. Es que a mi no m'ha arribat cap correu teu on ho expliques.