dimarts, 22 de gener del 2008

Sant Antoni i els animalets

El passat dissabte dia 19 es va realitzar la festa dels tres tombs en honor a St. Antoni. Un cop acabada la missa del dissabte la tarde, que en esta ocasió es va atrassar fins les 19:30 hores, tota la gent amb els seus animalets a beneïr es van congregar a la plaça de l'esglèsia per anar tots junts amb romeria fins l'escampat que hi ha al costat de la plaça de bous. Allí hi havien enceses unes 5-6 foguerades que donaven caliu a l'ambient.
Un cop la gent va arribar al lloc, es van pegar els tres tombs de rigor a les foguerades fins que a un extrem es trobava Mn. Victor amb la seva escolaneta i "las chicas del pastisset i el porronet de mistel.la". Un cop beneïts tots els animalets: gossos, caballs, burrets, ponis, periquitos, etc.; va marxar tothom cap a casa, menys els més atrevits que ens vam quedar a aguantar el serení i foter-mos una bona rostida a les brasses d'aquelles magnífiques foguerades.
A vore si en altres anys es congrega més gent a sopar ja que sempre som los mateixos: els nois del futbol (tot l'equip i junta de la U.E. Campredó), la colla de la comissió de festes que no en són pocs i la nostra colla. Encara que aquest any es va montar un altra taula, anomenada "del consistori", perquè estava el Sr. alcalde i algun membre del consistori local.
Com es normal, per la rasqueta que feia, la nit es va acabar tots juntets a la vora de la foguerada i anar fent traguets d'algo calentet....o que acalentava....