dijous, 14 de febrer del 2008

Avui vaga del professorat a Catalunya...no tots!

Suposo que a hores d'ara ja debeu saber que avui hi ha una vaga convocada per la majoria de sindicats d'ensenyament en protesta a les "Bases de la nova Llei d'ensenyament de Catalunya". (clicant damunt anireu a les Bases, per si les voleu llegir).
A mi, com a professor, la veritat es que m'han fotut el cap ple de vent lo que portem de setmana entre companys, ràdio, televisió, internet, etc. Llavors ha sigut quan he parat un instant i he pensat, què faré jo?
Està clar que per fer una vaga has de saber exactament els motius de per què la fas....i jo crec que la majoria de professors i mestes que avui fan vaga NO saben ni perquè la fan....i això crec que a dia d'avui es bastant frustrant. Per això, lo primer que he fet abans d'adherir-me a la vaga ha sigut llegir les Bases de la nova llei. A part, i si som realistes, per molt que els sindicats es mobilitzen i faiguen les vagues que faiguen aquesta Llei ha de passar pel parlament de Catalunya i ha de ser aprovada allí. A hores d'ara, crec que ja estan a favor de la llei els tres partits del govern: PSC, ERC i ICV; i crec que Ciu també s'apuntaria. Ja descarto el PP que estos diuen NO a tot...
Així que en conclusió, crec que no servirà de molt de fer esta vaga d'avui i per altra banda, qui diu que és tan dolenta? Qui diu que el dia de demà aquesta Llei a mi personalment m'aportarà més coses bones que dolentes?...Està clar que les Lleis, totes, tenen coses bones i coses dolentes. I que no es pot fer molt de cas de lo que diuen, ja que el seu text sempre és molt genèric i després té una cosa que es diuen Decrets que és on es fiquen els punts sobre les "i".
Total, jo avui NO faig vaga.
Per cert, al nostre poble, els mestes del CEIP "Port Redó" també fan vaga. Lo que com el Departament d'ensenyament a dictat uns serveis mínims, que sapigueu que podeu portar igualment el vostre crio al col.legi que hi haurà un mestre a la seva disposició.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La majoria de vegades la gent es mobilitza pel bé que pot aportar a tot el col·lectiu, no només els béns personals que puguem treure'n... Quant a esta vaga, crec que els que en fan estan en tot el dret de fer-ne i també crec que la majoria saben per què en fan.

Anònim ha dit...

Pos t'hem notat a faltar!