dijous, 20 de març del 2008

Èxit I Canicross "Les dos Torres" Campredó

El passat diumenge es va cel.lebrar al nostre poble la primera carrera de Canicross, puntuable per al campionat de Catalunya. Aquest tipus de carrera és una modalitat del "mushing" consistent en còrrer per la muntanya amb el gos lligat a la cintura, el qual sempre ha d'anar al davant del corredor.
Va venir gent de tota Catalunya, principalment de Barcelona i Girona. Els tres participants de la província de Tarragona eren de les Terres de l'Ebre. La cursa va estar organitzada conjuntament pel Club Atletic Montsià i el Consell Assessor a Campredó. Crec que l'organització va estar a l'alça de les cirsumstàncies en tot moment i la gent que va vindre de fora es va sentir còmoda en tot moment.
La cursa va començar amb 5 minuts de retard, exactament a les 8:20 h. des de l'esplanada de davant la pedania on haviem instal.lat el punt de sortida i arribada. Cal destacar la faena que ens va fotre poder agunatar allò que es fica a la meta ja que va ple d'aire i amb el vent que feia no hi havia manera d'aguantar-lo, sort que va arribar Josep "Lo Livio" i el problema ja està solucionat. Seguidament els corredors van anar enfilant el carrer Benicarló fins la via del tren i cap a Font de Quinto. Jo estava situat a l'ermita de Solicrú, on tenia ficat una parada d'aigua per als gossos i els corredors. Al cap d'una mitja hora de la sortida ja m'arribava el primer corredors que anava destacat dels altres seguidors. No va parar ni a veure, només el senties parlar amb el gos: "Va, vinga, va, vinga, va,vinga....". Aquesta va ser el guanyador, va fer els 12 Km. de la cursa en menys de 50 minuts.

Un cop acabada la cursa, l'organització va preparar sucs, fruita, suc natural de taronja, i el bocadillet típic de la nostra terra de pa i baldana. Un vegada la gent, corredors i demés persones que ens van ajudar com a jurat de pas, havien acabat d'esmortzar es va procedir a fer entrega dels trofeus i demés obsequis que donava l'organització i els seus sponsors.
L'entrega de premis es va dur a térme per: Mònica, per part de l'empresa col.laboradora "Mundoparquet.com"; Ferran Bel, alcalde de Tortosa; Joan Sanahuja, alcalde de Campredó; Pere Panisello, President del Patronat d'Esports del Consell Comarcal i Regidor d'Esports de l'ajuntament de Tortosa; i finalment Xavier Nadal com a Gerent del Patronat d'Esport de l'ajuntament de Tortosa.
La festa va acabar amb unes paraules de Joan Sanahuja agraïnt la col.laboració dels sponsor i també l'assistència de corredors i demés persones allí congregades i esperant poder organitzar per l'any vinent la II Canicross "Les dos Torres" a Campredó. El fet de saber que l'any vinent es pot tornar a organitzar dona peu a poder perfeccionar-mos en l'orghanització i poder oferir al visitant unes millors comoditats. Aquest any ha sigut tot molt precipìtat i s'ha fet el que s'ha pogut.
Des d'quí vull donar les gràcies a tota la gent del poble que ha col.laborat i també als organitzadors de la cursa, entre ells Josep Lleixà.
Gràcies a tots i fins l'any vinent!
A continuació fico el resultat de la cursa per categories:


Fotos: Gerard March.