dissabte, 29 de març del 2008

Èxit massiu de gent el dia de "la frígola"

Ja se que fa dies que no fico res al bloc, ho sento molt però no tinc temps ni per a mi. A vore si a partir de la setmana vinent em fico més al dia i vos vaig contant tot lo que passa al poble, que encara que semble que no passa res, sempre passen coses i que es poden contar...o no....
En quan a la Setmana Santa al nostre poble cal destacar dos coses:
1. El mal temps, que ha predominat durant estos dies. Menys el divendres Sant, que pot ser per ser "Sant" Déu ens va acompanyar i va ser un dia favulós i radiant per poder disfrutar d'un dia de frígola i natura.

2. La participació de la gent en els actes programats. Pel que vaig poder apreciar, hi havia molta gent, tant del poble com de fora rondant pel poble. Igual això significa que la crisi immobiliaria ha arribat a Campredó i la gent ja no marxa tant com abans.
Lo que si és veritat és que jo mai havia vist tanta gent a la torra el dia del divendres sant. També es veritat que enguany hi ha la curiositat de que hi ha el tema de la rehabilitació de les dops torres i això obre la curiositat de tothom.
La jornada va comença a les 10 del matí amb una bicicletada des de el poble fins la torra. Allí el Kintos/es '08 ja tenien el foc encés per poder fer la tradicional rostida de sardines. Com que la gent va arribar amb gana i hi havia molta, pos crec que de 4 caixes de sardines van sobrar uns 5-6 platerets. I la beguda, sobretot la cervesa, es va acabar. Així que els Kintos/es '08 van tindre una bona jornada i van poder fer algun dineret.Un cop has recuperat una mica de forces, és costum també d'anar a la Casa del Prat (Torre del Caragol o Llotja) a peu per vore-la. Enguany també hi havia molta més gent a esta torra pel tema de la seva rehabilitació. Quan arrives es pot apreciar que ja un forat de la torra tapat i el costat més degradat ja es troba apuntalat per si les mosques...

En definitiva, una jornada festiva plàcida i a gust de tothom.