dijous, 24 de juliol del 2008

Crònica de festes: Dissabte 19

El dissabte era un dia especial, ja que tenia lloc un acte que encara no s'havia realitzat a les festes de Campredó, el Concurs de "Fideuà". La veritat es que va tenir poc èxit entre els compredonencs. No va haver molts de concursants, i com sempre, es va endur el premi la millor cuinera dels últims anys, la lligallenca Rosa Chorto.



En el nostre cas, la fideuà la fa com tots els anys Pepe el cuiner. Encara que els paganos són el Josep "lo Livio" i Paco lo fodeguet, els quals es maten per invitar a poble i mig i part de la comarca per fer palesa la seva hegemonia el l'art culinari de la "fideuà". Òbviament va estar a l'alçada dels altres anys (veure foto) i una mica més i fan curt.
Per la tarde va començar la primera tarde de bous, amb bous de la ramaderia dels fills de P. Fumadó "Lo Charnego". La veritat es que va portar una bones vaques, a l'alçada del nostre poble i fins i tot una mica més. Ja va començar ha haver alguna que altra revolcada. Paral.lelament a lo que passa baix a la plaça hi ha els berenarillos que es fot la gent a l'altra part de la valla perimetral. Natros, fartets de fideuà, ens vam decidir per fer una "mini-rostida". Fet que va provocar que la gent que arriba a última hora es quedessen baix taula (que no sap la gent que avui dia a les bodes, la gent dinar i després es queda al berenar?).
I per la nit, pos marxeta a la pista a ritme de Josep i Chus!!!
Fotos: Gerard March.