dijous, 14 d’agost del 2008

Crònica final i valoració festes 2008

Ho sento estimats lectors, però necessitava unes vacances. La setmana següent a festes havia d'enllestir unes feines per poder agafar una setmaneta de vacances "reals", sense ordinador, sense pensar en la feina, en el bloc, etc.

I ara ja he tornat, per lo que em torno a ficar a fons amb el bloc. Hi ha moltes coses que explicar i que contar que han passat estes dos setmanes.
Ja vau poder apreciar que amb la crònica de festes em vaig quedar a mitjes. Per no escriure ara dia a dia el que va passar els últims dies de festes, fet ja fora de lloc al dia que estem d'agost, amb aquest sol post faré un resum dels dies que em quedaven per comentar i faré una valoració "personal" de les festes. I que conste que no és una "crítica" a la comissió com molta gent em retrau després.
Els últims dies de festes es van decantar pels bous, correfocs i les festes al patró i als jubilats.
El dimecres 23, estava dedicat a l'home i a la dona. Crec que va ser un encert fer-ho d'aquesta forma. Així tan l'home com la dona va poder disfrutar d'una part de la jornada d'aquell dia. La dona va anar a una convenció de tupper per verue si li feia falta algun "estri" per a la casa i l'home va sortir de ronda a vore com estava el "pati".
En quan al dijous 24, pel matí va haver una missa de campanya cel.lebrada per Mn. Victor al recinte de festes per a tota la gent i principalment per a la Gent Gran. Havent la representació de l'Associació de Jubilats i del Consistori local i Tortosí, composat pel nostre alcalde, un servidor i la Regidora de Benestar Social. L'Anna Algueró. Els altres membres del consell? tu els has vist?...jo no....sobretot a un que ven gelets....entenc que a l'estiu hi hagi molta feina, però no veure-li el pèl cap dia!....així fem poble, així...
El divendres 25, dia del co-patró Sant Jaume, es va cel.lebrar la Missa en honor a ell, amb la presència novament de les autoritats locals, l'alcalde, jo mateix i Paco Aragonés. En quan a altres autoritats, sabent que es va enviar des de l'ajuntament una carta d'invitació a tothom, va acudir el Sargent primer de la Guardia Civil, els Sr. Páez. Els altres membres del consell, tu els has vist?...jo no......així fem poble, així...
A continuació es va cel.lebrar un vermut popular al recinte de festes i per la tarde pos un bon correfocs amb la colla de diables d'Aldaia. I per la nit magnífic ball amenitzat per l'arquestra de les nostres terres "Atalaia".
I el dissabte 26, com a últim dia de festes, és el dia per excelència dedicat a la gastronomia amb el disputat concurs de paelles. Com ja ens té acostumats, la guanyadora va ser un altre cop la Rosa Chorto. L'any que ve crec que em ficaré al costat d'ella per veure com la fa....això no pot ser!
Aquest dia també va tenir lloc l'exhibició de caballs de tir pel matí i per la tarde van donar una volta a la gent pel poble amb carruatges.
Per la nit va tindre lloc el castell de focs d'artifici, una bona nit de ball amb l'orquestra Scandalo i per acabar la habitual tracar donant per acabada la Festa Major Campredó 2008.
Valoració? Està clar que la comissió que hi ha, o que queda, fa el que pot i més per a tindre als demés campredonencs/enques disfrutant de les festes. I des d'aquí vull donar les gràcies als tres membres de la comissió i als demés voluntaris de la tasca desinteressa que han dut aterme fins ara. Però com bé diu l'amic Gerard al seu bloc: "És això el que volem?", "Em de seguir aquest model de festes?", suposo que aquestes preguntes i moltes més són les que es fan la majoria de gent del poble, i dels campredonencs que estan fora durant tot l'any i venen a passar uns dies al poble durant la setmana de festes.
Jo ja ho vaig dir amb la valoració de l'any passat i ho torno a repetir. La Comissió de Festes de Campredó passa per tenir ja una E.M.D. constituida i crear el Patronat de Festes, d'on és gestionarà i s'organitzaran tots els actes a realitzar durant les festes. Quants de dies? Això, com és normal, vindrà supeditat a l'esforç dels campredonencs/enques. Està clar que el Patronat s'ha de dedicar a la gestió integral i de que els actes es diguin a terme, i deixar la confecció del programa en mans de la gent del poble i de les seves associacions. Que cada associació aporti alguna iniciativa i així poder ompli el programa. Bé, és un tema bastant delicat i crec que no s'ha de deixar refredar i anar pulint ja a partir d'ara.
Què en penseu?
Fotos: Gerard March.

21 comentaris:

Unknown ha dit...

Manel, des de l'ajuntament s'ha de buscar una sol·lució i aconsseguir un model de festes que agrade a la gent de Campredó. Sigue igual com l'actual o diferent (crec que la cosa no pot variar molt).
La millor forma canviar el treball, és incorporant gent nova al projecte. Crec que des de l'ajuntament es podria fer com tu dius un patronat de festes i involucrar a les entitats locals.

Anònim ha dit...

Aixo tendria que sortir a La Vanguardia i a la portada, no es posible que un alcalde pedaneo en traje de feina estigue treballan d'aquesta manera...

Lo Barber ha dit...

Lo Barber és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Lo Barber no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Anònim ha dit...

Tu dius "no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones", i jo te dic: pos xiquet, festeu mirar... rellegeix-te tot el que has estat escrivint en el teu blog perquè em sembla que hauràs de canviar algunes cosetes...

He escrit alguna vegada algun comentari i no me l'has publicat... et puc assegurar que no he insultat ningú! així que no sé perquè no me l'has publicat... suposo que van en contra dels teus interessos!

Bones vacances!

Lo Barber ha dit...

Sr. Anònim, que jo sapigue no he insultat mai a ningú en cap post, ni és esta la meua intenció. En tot cas, dis-me el post i lo que fica i ho treuré. Per altra banda, no tinc la intenció de publicar segons quins comentaris que només porten a la discusió malintencionada. I no és la intenció meua ni del "meu" bloc entrar en discusions del mai acabar contra "anònims" (què trobo que seria el mateix que si em fiqués a discutir amb una paret). En tot cas, deixa el teu nom i adreça electrònica i gustosament et contestaré als teus comentaris personalment. Gràcies.

Anònim ha dit...

¿Tenrecordes de cuan eres de la comosio. Ves pensan perque me penso que no.

Lo Barber ha dit...

Pos si que me'n recordo, i?
No entenc la pregunta...ni on vols anar a parar...

Anònim ha dit...

No as insultat a ningu pero toca la moral y els sentiments si...Ha sas lo que voldi este grup de lletres suposo que no...jejejejeje

Anònim ha dit...

Lo del patronant me sembla be.Juanito,tu,lo sifo y la seua dona ya que formeu part de asosiasions.

Anònim ha dit...

jo crec que insultar insultar no o as fet!! pero si falta al respecte dins d'aquest bloc a gent del teu propi poble!!

Anònim ha dit...

estic d'acord amb l'últim anònim i és més, per a mi, faltar al respecte=insultar

Anònim ha dit...

jejeje, encara t'haurem de donar les gràcies Manel per tot el que estàs fent! a vore si la gent d'este poble deixa de votar a Juanito... ;-))

(de bon rotllo, eh?)

Anònim ha dit...

esta foto se parece mucho a las que le hacian a Franco cuando pescaba, igual tu aun no habias nacido, pero el que sale en la foto si
PD no he ofendido a nadie asi que creo que me la publicaras no?
es pero que no sea por que hablo en castellano...
muchas gracias Manuel

Lo Barber ha dit...

Ei, veig que això s'anima!
Ja he dit abans que si he insultat a algú o hagi perdut el respecte, hem dieu a on i ho trec i demano disculpes públicament. Per altra banda, crec que lo de perdre el respecte a algú és molt personal, per exemple, totes les persones que m'estan dient coses baix l'anonimat crec que m'estan perden el respecte a mi. Ja que em toca parlar amb un "anònim", ho veieu normal? Vatros sabeu que sóc i jo no....llavors creieu que faig mal fet de borrar segons quins comentaris? Ja veieu que segons quins comentaris que ara acabo de publicar no aporten res al debat que jo tenia intenció de fer i que només alimenten la incrispació.

Anònim ha dit...

Eiii Manel, jejejejeje, no puc evitar riure desprès de tots els comentaris de la gent que la enveja se’ls menja.....però be, respecte al anònim que ha dit que deixem de votar al actual pedani, ni cas, m’agradaria saber quina cosa bona va fer l’antic pedani, pel poble de Campredo, solsament saber alguna cosa bona que va fer. Merci

Anònim ha dit...

a mi l'anveiga no em provoca res lo unic que se es que este ajuntament que desgraciadament es el nostre, tenim els impostos mes cars de tota la peninsula, Manel preguntali a t'on pare si es veritat?, parlo de IBI, BASURES i Impostos sobre vehicles.
PD no he ofes a ningu, espero que ho publiues

Anònim ha dit...

jo et puc dir un lloc on as faltat al respecte a una persona!!
al socorrista de l'any passat de la piscina municipal!!
aixi que revisat els teus escrits del juny o juliol i agost del 2007!!

Lo Barber ha dit...

Pos ja et puc dir jo que no, en tot cas era ell el que faltava al respecte, tan dels banyistes que es trobaven a la piscina com d'aquell que li pagava el sou. T'estic parlant de l'escrit del 17 de Juliol de l'any passat i ja et puc dir jo que no li vaig faltar en cap moment el respecte. Només em vaig referir en tot moment a lo que NO feia i havia de fer, sent la seva feina. Crec que este any es trobava prestant servei a la piscina de Bítem, ja preguntaré com ha anat la cosa...

Anònim ha dit...

pos per mi li vas faltar al respecte!! li vas faltar pel fet de questionar la seva feina i afirmant que no la sabia fer!!
jo em pregunto perque lo ho fas tu pos!!
ah i taquivoques pk aquest estiu no ha estat a bitem!! a treballat a un campus destiu!!

Anònim ha dit...

a perdona si Pau va estar 15 dies a bitem pk les hi feia falta un sol durant 15 dies!!

Lo Barber ha dit...

Pos si que el conèixes bé "anònim" al tal "Pau"? Quasi que ja podries ficar els comentaris amb el teu nom, llavors no em faltaries el respecte a mi per escriure amagat. Ja veus que jo no m'amago de res, i et torno a repetir que per dir a algú que no està fent la seva feina com toca no necessàriament li has de faltar al respecte. Tu, ficant nom es clar, també em pots dir a mi que no faig la meva feina com cal, i no per això m'has de faltar al respecte. Seria la teva opinió vers la meva, i ja està!.
I aquí tanco el tema.
Però tranquil (o tranquil.la) que ja preguntaré pels 15 dies del Pau a Bítem...