dissabte, 13 de setembre del 2008

Comença la temporada de caça

El passat diumenge dia 7 va començar la temporada de caça al nostre coto, així com a molts cotos d'arreu de Catalunya. Ja fa uns anys que la Federació Catalana de Caça, conjuntament amb el Departament de Medi Ambient, es veu amb l'obligació d'obrir la temporada de caça al més de setembre degut al gran nombre de porcs senglars que existeixen avui dia en els nostres comps i boscos.
Durant el més de setembre la Societat de Caçadors de Campredó ha programat un total de 5 batudes al proc senglar. Aquestes batudes és durant a terme tots els diumenges del mes i el dia de la Diada.
Cal dir que la temporada de caça només s'ha obert per a la caça major del porc senglar i que per a la caça menor (conill, perdiu, etc.) no obri les portes fins el diumenge 12 d'octubre.
El primer dia de batuda vam acudir tots esperançats i contents al Bar Lo Coent a les 6:30 del matí per començar una bona jornada de caça i esperar tenir en vent a favor, però després d'unes hores pel monte i patint la calor que fa encara ara i lo cosa no va sortir rodona i no vam tenir la sort de ensopegar-ne cap. A primera hora del matí el soci Fabian va dir que havia vist a una femella amb tres petitons, però tot va quedar amb això...
Així que el passat dijous, Diada de Catalunya, vam quedar novament a la mateixa hora al Coent amb l'esperança que "avui sí!". Així que el Sr. President va començar la rutina de tots els dies, prenen les dades de tots els caçadors (fet obligat quan comença una batuda, així com la de senyalar les zones on es realitzarà la mateixa amb cartells informatius, i elfet d'anar tothom amb armilles reflectants per ser vistos pels altres caçadors) i agafant com sempre entre els membres de la Junta Directiva un cap de colla i formant les colles per ser repartides per cadascuna de la zona que es vol caçar. Durant este dia hi havia la intenció de començar a la Bassa de Venècia una colla de gosseros i unes altres a dalt la finca de Cleinc. Dirigint-se tots en direcció al Coll dels Rajolers i baixar cap al mas de l'Espluga, i des d'allí agafar el barranc fins als argilers.

A primera hora ja va haver tirs i veus de que s'havia vist a un gran mascle de grans dimensions perla zona del coll dels Rajolers dirigint-se cap al barranc de l'Espluga. Tot es va quedar amb uns quants tiros i res més. Jo només sentia els comentaris per la emissora i sentia els trets allà baix, una mica lluny de la meva posició. Jo estava exactament a dalt de la finca de Cleinc donant cap al pi ver que hi ha anant cap a l'Espluga.
Per lo que sentia per l'emissora vaig deduir que havia hagut una guerra ben assangrentada, ajque vaig sentir molts de tirs i moltes corregudes dels gossos. El primer porc senglar va caure després d'una lluita afarrissada entre l'animal i els gossos que se li van tirar a sobre i no els deixaven marxar, acabant amb la intervenció del gossero que amb el seu "matxete" a lo Rambo acabava amb la vida de l'animal. El segons va tenir la mala sort de passar davant el punt de mira del nostre President, fet que el fa al 99% de les vegades a l'altre barri. I l'últim va costar una mica més ja que va agafar la trajectòria del barranc cap als argilers passant per davant de molts caçadors i sent tirotejat per la majoria, acabant la seva agonia a les mans del soci Xavi Lluch, un altre gran tirador que no perdona...
Aquest diumenge continuarem amb un altra batuda. El lloc d'encontre aquest cop és a la benzinera, ja que Lo Coent romandrà tancat.