diumenge, 12 d’octubre del 2008

1er. dia de caça menor al nostre coto

Tal i com marca el DOGC, que cada any dona les dates i condicionants sobre la temporada de caça i les espècies cinegètiques que es poden caçar arreu de Catalunya, avui dia 12 d'octubre ha començat, en sèrio, la temporada de caça 2008-09.
Crec que aquest any l'expectació ha sigut menor degut a la setmaneta de núvols i poca pluja que portem. Durant tota la setmana els homes del temps de TV3 no han parat de donar aigua a aquesta zona de Catalunya, i crec que avui ha sigut l'únic dia que he vist al mapa del temps (al migdia a les TN de TV3) que reflectia 41 litres caiguts als ports. Fet que anirà molt bé per a la temporada del bolet. Aquí no ho se, però crec que més de 1-2 litres no hi han caigut, al menys durant el dia. Lo que igualment ens ha "aigualit" el matí. Crec que molts dels caçadors ja no han tret l'escopeta de caça, però això si, han matinat per anar al bar a esmortzar.
La nostra colla teniem les ordres del cap que si no plovia a l'hora d'arrancar que començariem segons lo previst. I així ha sigut, a les 8 del matí començavem la temporada al lloc de tots els anys, on ja sabem que algun conillet trobarem i que de la "porra" ens salvarem.
Però, tan els gossos com els conills senyalaven el mal temps i no hi havia manera de poder fer res. Eren les 9 i pico del matí quan ja haviem salvat la "porra" i de cop s'ha ficat a ploure. El primer crit ha sigut del cap de colla, el Sr. Rafel, que ha dit: "Anem al garrafal d'aquella caseta!". A mi no em calia que em digués res, a les primeres "gototes", perquè de gotetes no tenien res, he fotut lo camp corrent tocant-me les cames al cul. Lo cap de colla de 70 i pico anys, i una 100 i pico kilos pos li ha fallat la cama i ha fotut una entrompessada amb un troc de garrofer que pa què. En un principi pos no ha pogut soportar l'escopeta més en tot el matí. Déu tenir algo a l'espatlla esquerra.
Al cap de mitja horeta ha parat de ploure i hem decidit continuat un ratet més però ja de cara caps als cotxes per si...
I dit i fet, a les 11 i pico i després de matar un servidor el segon conill, han començat un altre cop a caure unes senyores gotes igual que abans i hem anat corrent cap a un altra caseta que hi ha abandonada. Sort que ja estavem a uns 100 metres dels cotxes i quan hem vist que parava una mica pos ja em sortit i hem agafat "l'andante" i cap als cotxes.
En conclusió, mal dia per començar la temporada. Millor quedar-se a casa fent-li caldor a la dona o anar a la caseta amb una bona rostida i un bon perol d'all-i-oli.
Dijous, els que tenen la sort de poder anar...més!

1 comentari:

Unknown ha dit...

Manel, podríes fer una quiniela o un ranking de totes estes colles a vore quina és la mes productiva. En cacera, clar, pq. en esmorzars segur que totes se fan punta.
Això si, sense pasar-se pq.los caçadors ja sou una mica exagerats...