dilluns, 16 de febrer del 2009

II Canicross "Les dos Torres" a Campredó

Justament aquest matí ha tingut lloc al saló verd de l'Ajuntament de Tortosa la roda de premsa enunciant la IIª Edició de la cursa de Canicross "Les dos Torres" a Campredó.
El Canicross és una modalitat vinculada a l'esport del mushing (trineu amb gossos), que consisteix a córrer amb un gos lligat a la cintura amb un arnés o un cinturó. Igual que les altres modalitats del mushing es pot practicar sobre terra o neu. A Catalunya fa uns 15 anys que es va introduir aquest esport, si bé les competicions regulars són més recents. La temporada 2005/2006 es va celebrar el primer Canicross de Catalunya que va comptar amb una participació de 60 equips. Avui dia, és una modalitat reconeguda en el reglament de competicions de mushing i existeixen nombrosos esportistes federats. És un esport especialment indicat pels amants de la naturalesa i els animals. S'admet qualsevol raça de gos, sempre que tingui aptituds per a córrer i tingui més d'un any d'edat.
El proper diumenge 22 de febrer, a partir de les 9:30 hores del matí, tindrà lloc a Campredó la segona edició de la cursa de Canicross puntuable per a la lliga catalana, de la qual en serà la penúltima (la darrera cursa de la competició d'aquesta temporada tindrà lloc el mes d'abril al municipi de Vidreres). La prova que es celebrarà a Campredó té un recorregut de 12,490 kms, i "és la més tècnica de totes les de la lliga -ha dit Josep Lleixà, representant de l'organització-- tenint en compte la seva distància total i les característiques del seu terreny, amb pujades i baixades de consideració i molta pedra, que demana una especial coordinació entre el gos i l'ésser humà". Lleixà ha explicat també que, per garantir que l'animal no tindrà cap mena de patiment, és preceptiu que el gos corri sempre per davant del corredor humà.
El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Tortosa, Pere Panisello, ha dit que "és important ajudar a donar volada a aquest esport, i és bo que se sàpiga que també es practica a les Terres de l'Ebre". Per la seva banda, Joan Sanahuja, alcalde de Campredó, ha valorat la importància de la competició no solament des de l'aspecte esportiu, sinó des del turístic i de lleure: "El lloc on es desenvolupa la prova és un entorn idíl·lic i privilegiat, al costat de la Torre de Campredó que està acabada de rehabilitar, i amb una excel·lent vista sobre bona part de les comarques del Baix Ebre i el Montsià". Sanahuja ha explicat també que hi haurà un petit circuit habilitat per als més petits per a iniciar-se en la pràctica del Canicross.
Foto: Premsa Ajuntament Tortosa