dijous, 26 de març del 2009

...i intens va ser el cap de setmana

Estimats lectors, ho sento si no vos he pogut fer la crònica del passat cap de setmana a Campredó, és què he estat bastant liat entre feina i final de trimestre.
Déu ni do Victoret! Pos si, jo si tingués una gran empresa el fitxaria com a Director d'organització, gestió i no se quants de càrrecs més li donaria. I això què no és per fer-li la pilota, però es que és el rei de tenir-ho tot organitzat fins al mínim detall. Només cal dir-vos que a mi i al company Gerard ens va encarregar la dura tarea de ficar la taula al mig de l'altà el dissabte la tarde per la conferència sobre la construcció de l'esglèsia i ens va fer anar a les 16 hores, en punt, per dir-mos exactament on havia d'anar la taula i on haviem de ficar els paperets amb els noms dels covidats.
Va, anem ja a entrar en detalls. Aquest cap de setmana tan intens de commemoració dels 25 anys de la construcció del nou temple parroquial va començar el dissabte al matí amb un parc infantil a la plaça Mn. Cardona per tots els xiquets. Aquest parc consistia en 3 colxonetes d'aire, una per cada grup d'edat. A continuació va tenir lloc un concurs de truites, et que va donar lloc a un posterior "vermout" per poder tastar les truites concursants i a la vegada fer una mica de "picoteo" d'altres elements típics dels vermouts catalans. En quan als guanyadors al concurs, en primer lloc, i com no, va quedar la Consuelo Barragan. Cuina experta del nostre poble. En segon lloc va quedar Manolita Forés; també experta cuinera que es va donant pas entre les cuineres "professionals" del poble. I en tercer lloc.....pos ara no me'n recordo! Si algú se'n recorda que m'envie un missatge i ho ficaré.
Per la tarde van tenir lloc tot una sèrie d'aconteixements ven diversos. Des de la missa vespertina a les 18:30 hores, a un petit concert "en exclusiva" de Quico el Cèlio, el noi i el mut de Ferreries, a una conferència sobre la nostra esglèsia: tipologia, forma, elements, etc. Fins a un col·loqui-xerrada de diferents autoritats que, directa o indirectament, han format part d'aquestos 25 anys de vida de la nova esglèsia. Aquesta xerrada va ser moderada pel periodiste Conrad Duran i van intervenir: El Sr. Ferran Bel, alcalde de Tortosa; Mns. Xavier Salinas, bisbe de Tortosa; Mn. J. Blanch, retó emèrit de Campredó; Mn. Victor Cardona, retó de Campredó; Sr. Joan Sanahuja, alcalde de Campredó; Sr. Joan Manel Monclús, aparellador que va intervindre en les obres; i el Sr. Joaquim Gauxachs, constructor que va fer l'esglèsia. També feia falta, que va escusar la seva presència per motius personals, el Sr. Xavier Martí, arquitecte de l'esglèsia.
Totes aquestes persones van fer un relat de com havia anat la cosa durant la època anterior, durant i posterior a la construcció del temple i de la urbanització de la Cooperativa de vivendes "La Forja", adjacent al temple i dins els mateixos terrenys que la familia Escardó Valls va donar gentilment per construir-lo.
A continuació va tenir lloc la inaguració de la nova il·luminària que dona llum a la façan principal d'entrada a l'esglèsia.
I per acabar, va haver una actuació de la colla de diables "Set Cervells" de Jesús amb tambals o focs fins a la zona esportiva on es va engegar un més que acceptable castells de focs d'artifici.
En quan al diumenge, a les 11 en punt del matí va haver la missa principal de commemoració de l'aniversari, presidida per Mns. Xavier Salinas, bisbe de Tortosa, i nombrosos capellants. Va participar el la cerimònia l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; la regidora de Benestar Social, Anna Algueró; el regidor d'esport, Pere Panisello; el regidor de Comerç i Culura, Joan Caballol; els alcalde de Campredó i Vinallop, Joan Sanahuja i el Sr. Audí; els membres del Consell Assessor (menys els representants d'ERC i PSC); el Sr. Malràs, en representació de la Diputació de Tarragona, i els presidents del Sindicat Agrícola i Comunitat de Regants, Srs. Castells i Pegueroles.
Un cop acabada la missa, vam sortir tots plegats a la plaça per fer un bon vermoutet abans d'empendre camí fins al Rt. Masia Pla dels Catalans on va dur a terme el dinar de germanor. Què per cert, va estar bastant a l'alçada pel preu que vam pagar.
Com he dit al principi del post, tot ben calculat i, mai més ben dit, com Déu mana!
Fotos: Gerard March i Lo Barber.

1 comentari:

Lo mestre ha dit...

El tercer premi de les truites no es va donar, al ser compartit el segon entre Manolita Forés i Neus Arasa