divendres, 24 d’abril del 2009

Èxit total de la Vª Jornada del Totxo

El passat cap de setmana, concretament la tarde del diumenge, es va cel·lebrar a la plaça Mn. Cardona la Vª edició de la Jornada del "Totxo" dedica com tots sabeu per recollir gratificacions generoses per a l'ONG "Mans Unides".
Per cert, molta gent es pregunta que te que veure una recolecta benèfica amb un "totxo". Com no, aquest nom és una altre dels misteris del nostre rector, Mn. Victor. Es clar que heu estat mai en jornades anterior haureu vist que es sol ficar la frase "FAM NO" amb totxos (al nostre poble, tabots) de construcció. Està clar que amb lo que s'arroplega s'envia per a que es pugui construir un món millor per aquella gent que no te ni escoles, ni hospitals, etc.
Entrant en matèria, la jornada està composta per una sèrie d'actes típics de tots els anys: venda de cocs i veguda, sorteig de regals, venda de plantes, subasta d'objectes, torneig de futbol-3, conferència o xerrada sobre algo, etc.
Com podreu apreciar a les fotos, es nota que hi ha bones cuineres (o reposteres) al nostre poble. Vaja entaulada de cocs i demés pastissos típics!
Només dir-vos que es van acabar tots! (I sinó només cal que mireu a la foto i veureu a Manola amb la ma dreta trencada de tant servir coc!). Bé, va haver una "oferta" final de 3 safates a 5€ de lo que va sobrar. Lo demés es venia al preu simbòlic d'1€ (pastís + beguda).
Paral·lelament s'anaven venent les plantes i s'anaven subastant objectes diversos. Només dir-vos que per un euro et podia tocar algo tan raro com una jerro (ja el tinc ficat de paraigüero...je,je,je).
I com no, al mateix moment s'anava disputant els partidets de futbol-3 entre els xiquets del poble.
Per acabar, i puntualment, es va cel·lebrar una xerrada per donar a conèixer la 4ª ruta pel nostre poble a càrrec de Mn. Victor i Marga Estorach. No se si ja ho sabeu, però s'està fent un llibre amb rutes a peu pel nostre terme. Ja s'han editat dues rutes, concretament la nº2 i la nº 4. Properament surtiran les restants fins un total de sis.
Ah! Ja no me'n recordava. Posteriorment es van realitzar els sortejos de les rifes i l'entega de trous als campionats de futbol-3.
I per acabar, a recollir-ho tot i fins l'any que ve!