dissabte, 9 de maig del 2009

Aniversari temple: Jubileu dels comfirmats


En primer lloc, peroneu si no escric lo que hauria d'escriure. Es que no se qui va ser el que va inventar el dia de 24 hores.....o la jornada de feina....que no ser que és pitjor, no trobeu?
Pos com ja ens té habituats Mn. Victor enguany, el passat diumenge es va cel·lebrar el jubileu de tots els comfirmats al nou temple parroquial durant aquestos vint-i-cinc anys d'existència.
Els actes van començar amb la ja habitual missa, pressidida per Mn. Victor i amenitzada per una representació de cadascuna de les edats que s'han comfirmat a l'esglèsia. Es clar que tembé vam tenir els cants de fonts de tots els xiquets i xiquetes allí presents.
L'acte va començar amb l'encessa deel Ciri Pasqual i portat fins a l'exterior de l'esglèsia pel comfirmat Jaume Dauden, allí hi havia una representació d'un comfirmat en cada any de vida de l'esglèsia amb una espelma que, d'un en un, les anaven encenent del Ciri, i posteriorment el vent les anava apagant....je,je,je.
Un cop dins es va començar la cerimònia, com he dit abans, amb molt de càntic i de col·laboració del públic assistent, incloent els més petits de la casa. Jo personalment vaig acabar bastant fotut de les orelles, justament tenia als dos costats a les dos millors "cantaores" què té Mn. Victor a la seva disposició, ma mare i ma tia Pili...
A continuació, i un cop acabada la missa sobre les 12 del migdia, va haver l'actuació dels gegant i de la colla de dolçainers i tambors de Ferreries.
I per acabar, i com no, vermout popular per a tots els assistents.
Ara ja no tenim cap "actuació" més fins el dia 24 d'aquest més que són les comunions i com és habitual, el dia 24 de juny Sant Joan, festa del nostre patró, missa pressidida pel Cardenal Ricard Mª Carles i.... sopar i bingo a la fresca!!!