dimecres, 29 de juliol del 2009

CRÒNICA DE FESTES: Divendres 24

Suposo que més val tard que mai. La veritat és que he anat una mica atabalat amb les festes i fins avui no m'he pogut seure davant de l'ordinador, al menys una bona estona.
Com tots sabeu, les festes del nostre poble han agafat enguany un altre concepte de ser i de fer-les. Des de el Consell Assessor hem intentat, i crec que ho estem aconseguint, poder fer festes igualment i sense tenir una Comissió fixa. Des d'aquest bloc vull donar les gràcies per anticipat, i continuaré donant-les, a totes aquelles persones que volen fer poble i ens han donat un cop de ma allà on ens ha fet falta. I sobretot als antics representants de la Comissió, Juanjo Lluch i Pili Sebastià, que han continuat treballant per al poble sense demanar res a canvi.
Crec que per a l'any vinent hauriem de plantejar unes festes pensades per al poble i "amb" el poble. Que totes les associacions del poble diguessen la seva de com volen les festes, afegint el seu granet d'arena fent aportacions d'idees noves o amb l'organització d'activitats.
Bé, anem ja a comentar una mica lo que han sigut estos primers dies de festes.
Com tots sabeu, el divendres com a primer dia de festa, és típic la realització del bou capllaçat. Enguany era de la Ramaderia "Cucala". La veritat és que ha sigut un bou esplèndit. Ha donat la talla i ha corregut quan se li ha demanat. Cal destacar, jo diria que la participació de tot el poble. Hi havia molta gent en aquest acte...mooolta! Només calia vore el lligallo quan el bou estava a la part de dalt de poble, es veia tot ple fins la plaça.

Per la nit, es va realitzar la presentació de les nostres Pubilles i Pubilletes, a càrrec del periodiste Conrad Duran. I a continuació, el pregó de la Festa Major 2009 a càrrec de la campredonenca internacional Marga Estorach i Fatsini. Una de les dones de les Terres de l'Ebre participant de l'aventura a l'Aconcagua, el cim més alt del continent Americà.

Sincerament crec que el pregó va estar molt bé, carregat de "carinyo" vers el poble de Campredó. Marga, en el seu discurs, va comentar tota la seva infantesa i totes aquelles persones del poble que havien passat per davant d'ella algun cop i que li havien deixat "cicatriu" en el seu cor.

Gràcies Marga pel teu pregó. Per finalitzar, el nostre alcalde li va fer entrega de la nostra Torra, com a símbol de Campredó, per a que el tingue penjat a casa i el pugui recordar allí en es trobe.
Per cert, cal destacar un fet "extrany" enguany a la pista de ball, la del meu amic i fotógraf del bloc Gerard March ballant amb la seva muller. Què ha digut passar?
Fotos: Gerard March (menys la última que no se qui la va fer)

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Això de les fotos, s'acavarà malament. Això s'hauria de censurar...

Maggie ha dit...

Gràcies per la crònica del pregó. Per mi ha estat una experiència molt enriquidora que sempre recordaré.
Marga.

Lo Barber ha dit...

De res Marga. Personalment em va agradar molt, ja que el vas fer teu i de tota la gent de Campredó. Repeteixo, moltes gràcies!