dimecres, 1 de juliol del 2009

Festa de Sant Joan

Com ja és habitual des de que Mn. Victor regenta la nosta parròquia, el dia de Sant Joan es cel·lebra la festa del nostre patró. Si, si, encara que no ho semble, Sant Joan és el nostre patró i no Sant Jaume com es va cel·lebrant fins ara la nostra Festa Major.
Aquest dia de festa consisteix amb la cel·lebració de la Missa en honor al sant, i que aquest any ha tingut la participació del Cardenal Mns. Ricard Mª Carles. I també van participar portant la veu solista el magnífic "Orfeó Tortosí".
Un cop acabada l'eucaristia, es va fer la precessor del sant pels carrers del poble amb tot el seguissi. Davant de tot la creu de mans de Jordi Sorribes, després tota la gent del poble. A continuació les pubilles i pubilletes i darrera d'elles el sant, a muscles de 4 forçuts del poble. I per últim el Cardenal amb Mn. Victor, el consell pastoral i el consell assessor (els que erem....no tots, com sempre...). Al darrera de tot enguany hi anava la Colla Jove de Dolçainers de tortosa portant el pas amb els seus tambors i dolçaines.

Un cop acabada la processor i arribada al punt d'inici, s'ha ralitzar l'ofrena de flors i fruits al sant.
A continuació s'ha realitzat un "mini-concert" a càrrec de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa encapçalada pel seu cap, en Domingo Tomàs. Molt bé, per cert.



I ja com a traca final de la festa, el sopar de germanor que com sempre va replegar a unes 300 persones; tot seguit i sense perdre temps que al dia següent s'havia d'anar a treballar, es va realitzar l'esperat "Bingo" amb dos noves "bingueres", la Nina al bombo i la Natalia a la veu cantant. Es van realitzar els tres bingos de rigor i cap al ball que només quedava mitja horeta per a la mitjanit!

I ballant es va acabar la festa. Tot molt bé i l'any que ve més!