dimecres, 30 de setembre del 2009

El ple de l'ajuntament de Tortosa aprova l'E.M.D. de Campredó

L'Ajuntament de Tortosa ha viscut avui un dels moments clau del present mandat amb la celebració de tres sessions plenàries consecutives que marcaran un abans i un després en la història de la ciutat quant a la configuració territorial del municipi.

Tots els grups municipals, sense excepció, han votat a favor de la renovació del conveni entre l'Ajuntament de Tortosa i l'EMD de Jesús, després de setze anys de la seva creació, i han fet l'aprovació inicial dels expedients per a la constitució de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de Bítem i Campredó. En el cas de Jesús, la revisió del conveni, amb la definició de competències i marc financer, arriba amb anys de retard, segons ha recordat el president de l'EMD, Pere Panisello. I, pel que fa a Bítem i Campredó, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assenyalat que l'acord ha culminat després de nombroses negociacions fetes durant els dos primers anys d'aquest mandat, ha destacat el suport unànime assolit i la consecució d'una fòrmula financera comuna per a totes les EMD que "beneficia a tothom i garanteix estabilitat".

Els alcaldes pedanis de Bítem i Campredó, Josep Cugat i Joan Sanahuja, respectivament, han estat els protagonistes dels altres dos plens, en què s'ha fet l'aprovació inicial dels expedients per a la constitució en EMD. El següent pas és ara la convocatòria d'una consulta popular als pobles, prevista per a aquesta tardor, que ha de refrendar la proposta, abans que l'Ajuntament elevi l'expedient a la Generalitat de Catalunya perquè l'aprovi definitivament.

Els portaveus dels cinc grups municipals han valorat de diferent manera el pas que s'ha donat avui amb Jesús, Bítem i Campredó, tot coincidint en l'aposta per un model descentralitzador que té com a principal virtut apropar l'administració municipal al ciutadà per tal de poder prestar un servei públic més eficaç i més eficient.

Nota: Notícia extreta de la web de www.tortosa.cat