dijous, 9 de setembre de 2010

l'EMD de Campredó, ja és una realitat!

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i els alcaldes pedanis de Bítem, Josep Cugat, i de Campredó, Joan Sanahuja, han comparegut aquesta tarda per valorar l'aprovació aquest matí, per part del Consell Exectuiu del Govern de la Generalitat de Catalunya, del decret de constitució de les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Bítem i Campredó. Els tres han expressat la seva satisfacció per l'acord, que obre ara un calendari de tràmits no superior a tres mesos per constituir definitivament les EMD.
Ferran Bel ha valorat molt positivament l'aprovació de les EMD i ha destacat la rapidesa en la seva tramitació, en comparació amb altres localitats que esperen des de fa anys la seva resolució. "No se'ns ha demanat cap mena d'informació complementària", la qual cosa "demostra que havíem fet bé la feina". L'alcalde ha recordat que la constitució de les dues EMD era un compromís de l'equip de govern, explicitat al Pla d'Actuació Municipal (PAM) del present mandat municipal. L'alcalde pedani de Campredó ha afirmat que la constitució en EMD "significarà un abans i un després" en la història i en la gestió del poble, mentre que el pedani de Bítem ha dit que la ciutadania està molt il·lusionada.
L'alcalde de Tortosa ha recordat com s'ha arribat fins aquest punt i quin calendari s'obre ara per a la constitució definitiva en EMD. Poc després de les eleccions de 2007, el nou govern municipal va constituir les comissions mixtes amb Bítem i Campredó. Posteriorment es va aprovar un acord de finançament, validat pel Ple municipal, que servirà per a totes les EMD del municipi. El novembre passat es van celebrar sengles referèndums on el sí a l'EMD va guanyar amb més d'un 90% en els dos casos. Els expedients es van enviar al Departament de Governació. La Comissió de Delimitació Territorial, primer, i la Comissió Jurídica Assessora, després, van donar el vist-i-plau als expedients. Amb l'aprovació del Consell Executiu d'avui, ara s'ha de publicar al DOGC, fer l'assignació de representants de les diferents forces polítiques, sol·licitar als partits els noms d'aquests representants, tramitar-ho novament al Govern i esperar la resolució del Conseller de Política Territorial designant als membres de la Comissió Gestora que s'haurà de crear fins a la constitució de les EMD. Tot plegat pot durar entre 2 i 3 mesos a comptar a partir d'avui. Una vegada constituïdes les EMD, aquestes aprovaran el seu pressupost i l'Ajuntament traspassarà el personal assignat, que en el cas de Bítem serà de 3-4 persones i 2 en el cas de Campredó.
Pel que fa als representants que ocuparan un lloc a la futura EMD, l'alcalde ha recordat els resultats electorals de 2007, sobre els quals es faran les assignacions. En el cas de Bítem, CiU va obtenir 297 vots (45%), PSC 230 (34,85%), ERC 39 (5,91%), PP 23 (3,48%), i ICV 20 (3,03%). Amb aquestes dades, CiU obtindrà 5 representants i el PSC els 4 restants. Pel que fa a Campredó, el resultat dels comicis va ser: CiU 376 vots (52,08%), PSC 228 (31,58%), ERC 57 (7,89%), PP 12 (1,66%) i ICV 7 (0,97%). En aquest cas, l'EMD de Campredó tindrà 6 representants de CiU per 3 del PSC.
Nota: Nota de premsa de l'Ajuntament de Tortosa