dijous, 10 de febrer del 2011

Es presenten els representants de Ciu a les EMD's de Campredó i Bítem


Notícia extreta de la web de tortosa.cat.
Bítem i Campredó passaran a ser Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) a finals d'aquest mes de febrer després que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publiqui aquesta setmana els noms dels nou representants polítics que hi haurà a cada EMD. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha avançat que l'acte de constitució i d'elecció del primer president d'EMD dels dos pobles es farà el 25 o 26 de febrer i que comptarà amb la presència de la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega. Bel ha afirmat que la creació de les EMD significa "haver complert amb el compromís que vam assumir al començar el mandat" que ara acaba.
Una vegada constituïdes les EMD, aquestes hauran de nomenar secretari/interventor i habilitar un pressupost. Al mateix temps, l'Ajuntament traspassarà personal i serveis. La setmana vinent es farà l'últim consell assessor dels dos pobles abans de la seva extinció per esdevenir EMD.
L'alcalde de Tortosa ha qualificat la creació de les EMD de "avenç important", que s'ha conduït amb "el màxim consens polític i social". Un consens que va quedar reflectit en els referèndums celebrats als dos pobles, amb més d'un 90 per cent de vots favorables a l'EMD. Ferran Bel ha destacat també l'agilitat en el procés, tenint en compte que a Catalunya hi ha actualment una cinquantena de pobles pendents de constituir-se en EMD.
El repartiment de representants polítics s'ha fet d'acord amb el resultat de les eleccions municipals de 2007, de manera que a Bítem hi haurà 5 membres de CiU per 4 del PSC i a Campredó 6 de CiU per 3 del PSC.
Ferran Bel ha comparegut aquesta tarda acompanyat dels encara alcaldes pedanis de Bítem, Josep Cugat, i Campredó, Joan Sanahuja, que esdevindran els primers alcaldes-presidents de les respectives EMD, així com dels representants de CiU als dos pobles.