dimarts, 24 de juliol del 2007

Diari de Festes: Diumenge 22 (1ª part)

El dia va començar una mica tapadot però amb tranquil.litat meteorològica. El cel emanava una foscor que preveniar un altre ruixat.
A les 8:30 en punt vaig arribar a la plaça i el 2on. bou capllaçat ja estava a dalt el camió i a punt per sr lligat i amollat, però......i el capllàs?...algú té el capllàs?...pos no, s'havien deixat el capllàs...
I com este segon bou estava patrocinat per uns senyor del poble, pos ja veus a un dels patrocinadors agafar el cotxe i anar cap al Lligallo a buscar el capllàs. Al cap d'uns tres quarts aproximadament va arribar Manolin amb la ranxera, va portar el capllàs i a les 9:20 hores sortia el segon bou capllaçat de les festes.
Va ser un bou tipo moto, plantant roda cada cop que començava a trotar. No va sar "corredor" com el primer però va tindre la seva bravura, cosa que a vegades és valora més que no pas que es passe el rato corrent i ofegant a la gent de la corda.
I al cap d'uns tres quarts d'hora ja va començar la maleïda aigua i es va optar, pel peerill de ralliscades que comportava, de donar per finalitzada la segona correguda de bou capllaçat.
A conrtinuació es va cel.lebrar l'esmortzar de pa amb tomàquet i pernil, patrocinat per Instral.lacions Ebre, i que a dia d'avui encara tinc una sed que es massa de lo salat que era el pernil. Com se nota que anaven amb la comissió per a que la gent li fotigués a la mamància!
I es clar, mentres estavem esmortrzant l'aigua en feia de la seua i ja no va parar de ploure fins les 5 de la tarde.
Aquesta ja és un altra història...
Fotos: Gerard March.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sort que l'aigua s'ha acavat, pq. sinó et passaries tots els dies parlant del temps....

Anònim ha dit...

Je,je,je...pos si, sort que s'ha acabatm què sinó, no et podriem aguantar en esta cara que fas a la foto....je,je,je...