dijous, 26 de juliol del 2007

Diari de Festes: Diumenge 22 (2ª part)


La segona part del diumenge va estar composta per una tarde de bou humida, però no banyada, ja que com hem comentat a la primera part, sobre les 5 va acabar de ploure i a l'hora dels bous es sentia la humitat que pujava del terra amb el típic olor de terra banyada.
Pos sobre les 19 hores van començar els bous de la ganaderia de Villagrasa Dilla de Val-de-roures. Van estar un bous bastant bons que feien les espectatives dels professionals retalladors (no del poble, es clar). I el bou que mes xalera va donar va ser el Sr. manso que tenia la peculiaritat de sortit del corral a tope i de cara al final de la plaça. S'emportava tot lo que es trobava per davant.
A continuació va tenir lloc el correfoc a càrrec de la colla de Diables d'Aldaia. Com sempre va estar passat per aigua, i no perquè es tornés a ficar a ploure, sinó que el jovent ja anava amb el seu povalet i fotent banyat a tota xiqueta que anés amb samarreta blanca (i ja vos preguntareu perquè).
I per la nit va ser l'hora de la camió-orquestra Marengo. Si, si, és la primera orquestra que ve al poble i que porta un camió gran (anomenats "trailer"), obrint portes i dins ja porten la orquestra montada. Va ser una espectacular revetlla que no va acabar fins les 6 del matí. Per cert, cal destacar la diferència de nivell a la pista que hi ha entre el balladors de poble i que només poden practicar en les revetlles d'estiu i aquells "professionals" que van a classe tot l'any (veure foto, es veu perfectament la postura del professionals i dels que no...).
Aquesta nit la recordarem perquè algun individu es va emportar una pobre farola de l'entrar al poble per la part del polígon. I segons paraules textuals del tal "individu" diu què "reclamarà a l'ajuntament perquè la farola està al mig del carrer..."Tindrà raó l'individu?...o haurem de mirar el parte de l'hospital i la corresponent analítica...
Fotos: Gerard March

1 comentari:

Clara Àlvarez ha dit...

quina taulada a n'este "tablado"... sembla que s'ha de berenar bé :-)

I sí, que es nota sí, que hi ha balladors que han pres alguna que altra classe...