dijous, 13 de setembre del 2007

Nou curs escolar

Ahir, dia 12 de setembre, van començar oficialment les classes arreu de Catalunya. I com no, també al nostre petit poble. Dic lo de "petit" perquè cada any hi ha menys xiquets que comencen. Este any només en comencen 5: 3 xiquetes i 2 xiquets (pobrets!). I jo em pregunto: quina és la causa?
Suposo que les solucions més immediates són dos: que som poca gent al poble o és que hi ha un dèficit de natalitat. Si és així, pos ja ho sabeu dones....a criar!!!

Quan jo vaig nèixer, suposo que el poble debia tindre el mateix nombre d'habitants o inclús inferior, i ja vam ser 20 de la nostra quinta (12 nois i 8 noies). Lo que si és veritat és que la mitjana de fills per matrimoni debia estar sobre el 2 i pico (del 1 i pico actual).
Be, a lo que anavem. Pos per fi s'han acabat les obres de les escoles noves. Crec que han durat més que el temps que s'ha esperat en que les fessen. Primer per problemes burocràtics i després per suspensió de pagaments de l'empresa constructora. Cosa a extranyar, ja que quan em van dir l'empresa que s'havia adjudicat les obres ho vaig mirar en seguida per internet i vaig vore que era una empresa a nivell nacional que treballava molt per les administracions, i ara sense més ni més fa suspensió de pagament......ai......que potser algú s'ha "embuxacat" algo?

I sort que finalment quedava algun euret al calaix i s'ha pogut acabar. Finalment s'ha fet la pista poliesportiva amb una pista de futbol-sala a lo llarg de la pista i una de bàsket entre les bandes de la part curta de la mateixa.
Esperem que aguanten i que tinguem escoles per anys...esperem....
Fotos: Corresponsal de Lo Barber

2 comentaris:

Anònim ha dit...

les dones soles no poden criar... algú les ha d'ajudar! així que homes, poseu-vos en la pell de les dones i ajudeu-les, no només a fecundar... sinó a "CRIAR" en majúscules...

Anònim ha dit...

Cal apuntar una causa més al fet que hi hagi pocs xiquets que comencen el curs a les escoles de Campredó i em refereixo a que molts pares i mares treballen a Tortosa i porten els seus fills allà, o bé prefereixen simplement dur-los a una escola de Tortosa.