dijous, 17 de gener del 2008

Constitució Comissió Mixta E.M.D. Campredó

Ahir dimecres sobre les 20 hores va tenir lloc a la "Saló Verd" de l'Ajuntament de Tortosa la constitució de la Comissió Mixta que ha de dur a terme les negociacions i tràmits pertinents per a la creació de la nova Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Campredó.
La reunió va estar presidida per l'alcalde de Tortosa, en Ferran Bel. El qual va fer cinc cèntims de com estava la cosa. O sigue, a quin punt s'havia quedat el tema de la EMD en l'anterior mandat i que partiriem d'allí i començariem a treballar per tindre clar les coses que volem des de Campredó i que ens podrien donar per part de l'Ajuntament.
Per part de la corporació municipal formarà part de la Comissió Mixta un representant de cada força política. Hi eren presents: Meritxell Roigé (CiU), Eduard Ena (PSC), Ricard Forés (ERC), Jaume Forcadell (ICV), Antoni Faura (PP). També hi formará part la Regidora d'Hisenda Matilde Villarroya i el gerent de l'ajuntament César Saura, per tracta els temes "burocràtics" i de gestió.
Per part de Campredó, formen la Comissió Mixta els integrants del Consell Assessor: Joan Sanahuja com a Alcalde Pedani, Paco Aragonés (CiU), Rafel Lluís (PSC), Pepe Esquerré (ERC), Noemí Caballé (Ass. Penya Taurina "La Tradició"), Manel Sanahuja (Ass. Societat de Caçadors).
Com he comentat anteriorment, la idea de l'alcalde es començar a treballar ja, fixant unes reunions mensuals per no deixar passar el temps i que com més pronte millor es pugui portar tota la documentació al Departament de Governació per tirar endavant la nova EMD. La idea és de poder constituïr la EMD per al 2008. Òbviament també es durà a terme una votació popular amb la gent de Campredó per a que siguin els ciutadants mateixos els que diguin SI a la E.M.D.
Per altra banda, també es durant a terme xarles informatives per fer saber a la gent què és una E.M.D., de què es tracta, quins són els camins a seguir, quines seran les competències que tindrà Campredó, quines gestions es podran fer des de Campredó, i el més important de tot, serem "amos" de la nostra pròpia gestió en quan a poder gestionar els nostres pròpis ingressos i despeses.
Des del Consell Assessor, estem ja amb les piles ficades i a punt per començar a treballar per a que podem arribar a un punt de màxima similitud entre lo que natros volem per a Campredó i lo que ens puguin donar des de l'ajuntament. Des de la setmana que ve ja començarem a reunir-nos per tractar els temes més importants que comporten la creació d'una EMD: Competències, gestions, Delimitació Terme Municipal, etc. i que exposarem conjuntament damunt la taula a la propera reunió de la Comissió Mixta, que segurament serà a mitants de Febrer.