dissabte, 8 de novembre del 2008

Acte Republicà a Campredó. Les Brigades Internacionals

Els passats dies 24 i 25 d’octubre es va cel.lebrar el 70è aniversari de la despedida dels voluntaris que s’havien allistat a les “Brigadas Internacionales”, per a contribuir en la defensa de les llibertats i el progrés social d’un país que no era el seu, la República Espanyola.
Les Brigades Internacionals van ser constituïdes com a unitats de l’exèrcit republicà per un Decret oficial del 22 d’octubre de 1936. Es van ficar a disposició del mando de l’exèrcit republicà, sense condicions, sense interferir en els assumptes interns de l’Estat i van marxar igual com van venir, quan així se’ls ho havia demanat.
L’Associació internacional “Terre de Fraternité”, la qual proposar contribuir en el desenvolupament de les relacions amistoses i cooperacions entre tots els pobles del món, apoia les seves actuacions en l’exemple excepcional de la solidaritat, entregant en molts dels casos fins la seva vida; la qual van donar les dones i homens que es van allistar lliurement en les Brigades Internacionals.
Per aquest motiu es va cel.lebrar el divendres dia 24 sobre les 17 hores a Campredó, concretament a Font de Quinto, un acte conmemoratiu amb la presència de Cecile Rol Tanguy, dona del que va ser comissari de la 14ª Brigada i d’altres brigadistes. També van assistir altres personalitats del món polític.
Concretament l’acte va constar amb la ubicació d’una placa conmemorativa assenualant el sector on la 14ª Brigada Internacional va entablar el 25 de Juliol de 1938 l’atac de diversió que va fer possible l’èxit del “Paso del Ebro” uns quant quilòmetres riu a munt del lloc on s’ha ficat la placa.